Ephesus Seaways, το μεγαλύτερο αυτοκινητάδικο στη Μεσόγειο σήκωσε άγκυρες!

Freepen.gr - Το μεγαλύτερο πλοίο Ro-Ro που θα λειτουργήσει στη Μεσόγειο Θάλασσα απέπλευσε την Πέμπτη μετά από επίσημη τελετή στην περιοχή Pendik της Κωνσταντινούπολης. Το πλοίο μήκους 237 μέτρων θα διαχειρίζεται η U.N. Ro-Ro, η οποία αποκτήθηκε από τον Δανέζικο ευρωπαϊκό ναυτιλιακό κολοσσό DFDS τον Αύγουστο του 2018 για 950 εκατομμύρια δολάρια.

Το πλοίο, που ονομάστηκε "Ephesus Seaways" από την αρχαία πόλη της Μικρασίας, διαθέτει χωρητικότητα 6.700 γραμμικών μέτρων και θα είναι επίσης το μεγαλύτερο πλοίο που εξυπηρετεί τις διαδρομές μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ.

Αναχωρώντας από την Κωνσταντινούπολη σε τελετή στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της DFDS Shipping, Peder Gellert Pedersen και ο ανώτερος Αντιπρόεδρος της Μεσογείου DFDS, Selçuk Boztepe, το Ephesus Seaways θα φθάσει στην Τεργέστη της Νότιας Ιταλίας στις 12 Μαρτίου.

Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 450 φορτηγά σε ένα ταξίδι και είναι το πρώτο από τα έξι πλοία Ro-Ro που παραγγέλθηκαν στην Jinling Shipyard της Κίνας. Το δεύτερο πλοίο αναμένεται επίσης να ενταχθεί στον στόλο της Τουρκίας μέχρι το τέλος της άνοιξης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail