Δεν υπάρχουν Ρωσοπόντιοι αλλά Έλληνες και Ρώσοι από τον Πόντο

Με αφορμή τη σύλληψη της γιαγιάς να πούμε ότι Ρωσοποντιοι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν Ρώσοι και Έλληνες. Οι Πόντιοι από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης είναι ένα από τα πιο πολύπαθα κομμάτια του ελληνισμού. Είναι απόγονοι επιζώντων γενοκτονιών και εθνοκαθαρσεων και όταν γύρισαν στην αρχαία μητρόπολη, βρεθήκαν αντιμέτωποι με έναν πρωτοφανή ρατσισμό.

Το ότι οι Ελληνικές αρχές δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να είναι πιο αποτελεσματικές στην εξακρίβωση στοιχείων με αποτέλεσμα να έρθουν στην Ελλάδα, Ρωσοι, Γεωργιανοί και πολίτες άλλων χώρων της πρώην Σοβετικής Ένωσης δεν αναιρεί ότι ήρθαν και Έλληνες και δε δημιουργεί καμιά καινούρια φυλή.

Οι ίδιοι που σήμερα είναι αναφανδόν υπέρ της χωρίς έλεγχο εισόδου στη χωρά και της νομιμοποίησης όσων μπαίνουν αντέδρασαν στην εγκατάσταση των Ποντίων στη Θράκη εξυπηρετώντας για μια ακόμα τον τούρκικο φασισμό. Γύρισαν την πλάτη σε πραγματικά θύματα επειδή είχαν την ατυχία να είναι Έλληνες. Ρωσοποντιοι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν Πόντιοι και Ρωσοι.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail