Από τη Νιγηρία «με αγάπη»

Στην πρόσφατη ομιλία στη βουλή για τη δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας ο «προοδευτικός» πρωθυπουργός μας «επιχειρηματολόγησε» σαφώς υπέρ της πολιτικής «των ανοιχτών συνόρων» αναγορεύοντας ουσιαστικά τη μετανάστευση ξανά σε «ευλογίαν δια τον τόπον».


Όμως, η θέση του πως «η ενσωμάτωση ανθρώπων που έρχονται από άλλες χώρες εδώ δεν αποτελεί απειλή, αλλά αποτελεί πλούτο» δείχνει τουλάχιστον άγνοια κινδύνου για τον συντελούμενο «σιωπηρό» εποικισμό και την ελαύνουσα γκετοποίηση όλο και περισσότερων συνοικιών της Αθήνας.

Μια έστω και γρήγορη ματιά στη «δημογραφική πίεση» στις χώρες προέλευσης των μεταναστών θα ήταν αρκετή για να διαπιστώσει κάθε εχέφρων άνθρωπος τι πρόκειται να συμβεί με τις σύγχρονες «μετακινήσεις λαών» στα επόμενα χρόνια στη «Γηραιά Ήπειρο» και ειδικότερα στην Ελλάδα ως χώρα συνόρων. Παράδειγμα το Λάγος της Νιγηρίας, μια πόλη «Megamegacity» με πληθυσμό πάνω από 20 εκατομμύρια που κάποιοι την αποκαλούν και «παγκόσμια πρωτεύουσα των παιδιών» καθώς το 90% του πληθυσμού της είναι κάτω των 30 ετών και το 60% κάτω των 15 ! Τα τελευταία πενήντα χρόνια ο πληθυσμός του Λάγος αυξήθηκε κατά εξήντα φορές! Γι αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη που πόσιμο νερό από δίκτυο έχει μόνο το 15% του πληθυσμού και σύνδεση με το αποχετευτικό σύστημα κάτι λιγότερο από το 5%, ενώ οι ασφαλτωμένοι και φωτισμένοι δρόμοι αποτελούν εξαίρεση, όπως και η παροχή ρεύματος στα νοικοκυριά.

Τις ίδιες ανησυχητικές εντυπώσεις προκαλεί και η συνολική δημογραφική έκρηξη της «Μαύρης Ηπείρου», ο πληθυσμός της οποίας κυμαίνεται σήμερα στα 1,3 δισεκατομμύρια, με το 40% να είναι κάτω των 15 ετών, και αναμένεται σε τριάντα χρόνια να φτάσει τα 2,4 δισεκατομμύρια, όταν η γερασμένη Ευρώπη θα παραμένει σταθερά γύρω στα 500 εκατομμύρια.

Με αυτά τα δεδομένα το σίγουρο είναι πως για το μέλλον της Ευρώπης έπαψε να υπάρχει η σιγουριά της ευμάριας των περασμένων εποχών. Γιατί δεν είναι πλέον μόνο η αφρικανική λιθοσφαιρική πλάκα που κινείται προς το βορρά πιέζοντας με τρομακτικές δυνάμεις την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail