Βενζινοπώλες σε ΥΠΟΙΚ: Μειώστε επιτέλους το φόρο στα καύσιμα - Δείτε τον πίνακα για να καταλάβετε τι πληρώνετε

IADE-Michoko / pixabay
Freepen.gr - Τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ζητάει, με επιστολή της προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία κοινοποίησε την επιστολή στα κόμματα της Βουλής.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις, οι μεταφορές και κλάδοι ολόκληροι των υπηρεσιών, της παραγωγής και του εμπορίου πλήττονται εξαιτίας των υψηλών ΕΦΚ. Τα φτωχά νοικοκυριά κρυώνουν ενώ το επίδομα θέρμανσης δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους. Η διαρροή κατανάλωσης και συναλλάγματος από τις παραμεθόριες περιοχές προς γειτονικές χώρες, εξακολουθεί να πλήττει λόγω της διαφοράς τιμών τα πρατήρια καυσίμων, αλλά και τις τοπικές αγορές, λόγω των διευρυμένων αγορών καταναλωτικών αγαθών,πέραν των καυσίμων.

Τονίζεται ακόμη πως οι υψηλοί φόροι αποτελούν πρόκληση μεγάλου ρίσκου για την φοροδιαφυγή και την λαθρεμπορία που εξακολουθούν να πλήττουν τους νόμιμους βενζινοπώλες.

Η χώρα μας παρότι έχει από τα χαμηλότερα εισοδήματα και από τους υψηλότερους φόρους και εισφορές στην ΕΕ, εξακολουθεί να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις των τιμών λιανικής των καυσίμων. Παρόμοιες αντιφάσεις και αδικίες για καταναλωτές και επιχειρήσεις είναι πλέον ανεπίτρεπτες και αποβαίνουν τελικά σε βάρος ολόκληρης τη κοινωνίας και της οικονομίας, αναφέρει η Ο.Β.Ε.

Αδιάψευστος μάρτυρας των παράλογα υψηλών φόρων στα καύσιμα είναι ο ακόλουθος πίνακας που παραθέτει η ΟΒΕ.

Η ΟΒΕ σημειώνει πως είναι καιρός μετά την...έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, να αναθεωρηθούν όλοι οι δείκτες των ΕΦΚ στα καύσιμα. 

Η Ελλάδα έχει σήμερα από τις ακριβότερες τιμές στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και στην ΕΕ των 28. Ειδικότερα στην ΕΕ κατέχει την 4η θέση ως προς την ακριβότερη τιμή στην Αμόλυβδη βενζίνη –96 (12,5% πάνω από η μ.τ. της Ε.Ε), την 9η στο πετρέλαιο κίνησηςκαι την 8η στο πετρέλαιο θέρμανσης
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail