Πίνουν «Μακεδονικό» κρασί στο όνομά μας!


Οι Σκοπιανοί ήδη διαφημίζουν τα κρασιά τους ως τα μόνα «προϊόντα της Μακεδονικής γης» τα οποία μάλιστα «έχουν ιστορία άνω των 2000 ετών»!!!

Του Δημήτρη Γιαννόπουλου

Αυτό έγινε στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση οίνου στον κόσμο Prowein στο Ντύσσελντορφ της Γερμανία, όπου το περίπτερο των Βαρδάρων παρουσιάζει την ποικιλία «Big Macedonian Red».
Για να απόφύγουν μάλιστα τις ελληνικές αντιδράσεις κάνουν αναφορά με πολύ ψιλά γράμματα στη χώρα προέλευσης «Βόρεια Μακεδονία» — “North (όχι Northern) Macedonia”.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά προϊόντα από τη Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώσε και η αποκάλυψη ότι οι κινεζικές αρχές απέρριψαν αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικού» για τα προϊόντα της.

Σημειωτέον πως η πινακίδα των Βαρδάρων σφετεριστών στην εν λόγω έκθεση μιλάει για «Κοιτίδα Πολιτισμού» και «Γη της Φύσης (sic)».

Το ίδιο έγινε μια βδομάδα νωρίτερα στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου όπου και εκεί η Βαρδάρσκα είχε εμφανιστεί ως «Μακεδονία» και υποχρεώθηκαν στη συνέχεια να κάνουν την προσθήκη «Βόρεια» στο περίπτερό τους.


Δεν άλλαξαν όμως τίποτα στην τουριστική αφίσα τους που κάνει το γύρο του κόσμου με τίτλο «Timeless Macedonia» (Διαχρονική Μακεδονία) με φωτογραφία αρχαιολογικού χώρου — πιθανώς της αρχαίας Δαρδανίας — εννοώντας πως πρόκειται για την «Αρχαία Μακεδονία του Φιλίππου, του Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη».

Με άλλα λόγια ο «σφετερισμός» και η παραχάραξη ιστορίας δεν είναι μόνο σφετερισμός μακεδονικής ταυτότητας, αλλά του σημαντικότερου θεμελίου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ταυτότητας που είναι ο Οικουμενικός Ελληνισμός και η Ελληνιστική Εποχή (Αλεξάνδρου και Επιγόνων), στοιχεία τα οποία — σιωπηρά — αφαιρούνται ή μετονομάζονται σε «προ-Ρωμαϊκά» από πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες και εγκυκλοπαίδειες του εξωτερικού.

Όλα αυτά είναι σύμφωνα με το γράμμα της Συμφωνίας του Βάλτου στο Άρθρο 1:3(ζ) και την ορολογία που κατοχύρωσε — χωρίς ένσταση — η Βαρδάρσκα στον ΟΗΕ.

Για την αμφισβήτηση και ανυπακοή στο Έγκλημα, κάποιοι Έλληνες πολίτες διώκονται, συλλαμβάνονται και «προσάγονται προληπτικά», ενώ άλλοι ασχολούνται με την αναζήτηση γυναικείων ονομάτων στα ψηφοδέλτιά τους.

Πού είναι οι εκατοντάδες Μακεδονικές οργανώσεις μας, να ξεσηκώσουν την Υφήλιο ενάντια στους νέους Βανδάλους;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail