Το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod θα φέρει τις τορπίλες της Αποκάλυψης, Poseidon


Freepen.gr - Το υποβρύχιο ειδικού σκοπού Belgorod του Project 09852, το οποίο θα καθελκυστεί το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, θα είναι ο πρώτος φορέας των υποβρύχιων-τορπιλών Poseidon, δήλωσε πηγή από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία στο πρακτορείο TASS την Τετάρτη.

"Το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod του Project 09852 θα είναι το πρώτο σκάφος που θα φέρει τους Poseidon και θα καθελκυστεί στο Sevmash στο δεύτερο τρίμηνο", δήλωσε η πηγή και πρόσθεσε ότι η περαιτέρω κατασκευή του υποβρυχίου θα συνεχιστεί ενώ θα συνεχίζονται οι δοκιμές στην αποβάθρα. Το Belgorod αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2020 και θα είναι σε θέση να μεταφέρει έξι στρατηγικά υποβρύχια-τορπίλες Poseidon. 

Το δεύτερο αντίστοιχο υποβρύχιο, θα είναι το Khabarovsk, αναμένεται να καθελκυστεί την άνοιξη του 2020 και να ενταχθεί στο ναυτικό το 2022.

Το Poseidon θα έχει απεριόριστη αυτονομία, θα αναπτύσσει ταχύτητα πάνω από 200 km / h, θα είναι ικανό να μεταφέρει μια πυρηνική κεφαλή με απόδοση μέχρι 2 megatonnes για να καταστρέψει τις ναυτικές βάσεις του εχθρού ενώ θα μπορεί να επιχειρεί σε βάθος 1000 μέτρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail