Κινέζοι θα συνδέσουν Ταλίν-Ελσίνκι με υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα 100 χλμ

Freepen.gr - Μια υποθαλάσσια σιδηροδρομική τρένου που θα συνδέει το Ελσίνκι με την πρωτεύουσα της Εσθονίας Ταλίν έχει εξασφαλίσει προσωρινά 15 δισεκατομμύρια ευρώ (17 δισεκατομμύρια δολάρια) σε χρηματοδότηση από την Touchstone Capital Partners της Κίνας, αναφέρει η Kati Pohjanpalo για το bloomberg.com.

Το ένα τρίτο της χρηματοδότησης θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή επένδυσης ιδιωτικών κεφαλαίων. Η σήραγγα μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν θα εκτείνεται σε περισσότερο από 100 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει την κατασκευή τουλάχιστον ενός τεχνητού νησιού.

Η Φινλανδία και η Εσθονία εξέταζαν χρόνια αυτήν την προοπτική και πλέον η κατασκευή της σήραγγας θα σημάνει ότι ο χρόνος ταξιδίου θα περιοριστεί στα μόλις 20 λεπτά από το διάρκειας δύο ωρών ταξίδι με πλοίο.

"Το μακροπρόθεσμο όραμα για τη Φινλανδία περιλαμβάνει ότι θα μπορούμε να περάσουμε από τη σήραγγα στο Ταλίν", δήλωσε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Juha Sipila αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Εσθονία, που είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Φινλανδούς.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το έργο θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί το 2024.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail