TCG UFUK - Έρχεται το πλοίο-κατάσκοπος των Τούρκων στο Αιγαίο με εκπαιδευτικό καμουφλάζ

Freepen.gr - Καθελκύστηκε το πρώτο τουρκικό πλοίο πληροφοριών TCG UFUK (A-591) σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία της Tuzla με τη συμμετοχή του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού αμυνας, Χουλουσί Ακαρ΄.

Το UFUK είναι ουσιαστικά μια μη οπλισμένη κορβέτα κλάσης Milgem καθώς αναπτύχθηκε με την εμπειρία του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο έχει ήδη δώσει τέσσερις μονάδες επιφανείας στο τουρκικό ναυτικό.

Στα περισσότερα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρεται ως πλοίο εκπαιδευτικό και δοκιμών. Ωστόσο είναι εξοπλισμένο με προηγμένο εξοπλισμό κατασκοπείας και υποκλοπών. Όπως αναφέρει το savunmasanayist.com το TCG UFUK έχει αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του Αιγαίου και του Ευξείνου Πόντου. 

Αναμένεται να παραδοθεί μεταξύ των ετών 2020-21. Έχει μήκος 94,5 μέτρα, πλάτος 14,40 μέτρα, βύθισμα 3,6 μέτρα και η ταχύτητά του μπορεί να ξεπεράσει τους 18 κόμβους.  Μπορεί να φέρει ελικόπτερο κι αυτονομία 45 ημερών.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail