Σε επιφυλακή ο ρωσικός στρατός στον Αρχάγγελο - Εγκαταστάσεις του έχουν περικυκλωθεί από πολικές αρκούδες

φωτο Thomas Nielsen
Freepen.gr - 52 πολικές αρκούδες περπατούν στις γωνίες της πόλης Belushya Guba στη Novaya Zemlya τρομάζοντας τους κατοίκους που φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους αναφέρει ο Thomas Nielsen για το thebarentsobserver.com. Το Σάββατο, οι περιφερειακές αρχές στον Αρχάγγελο στη βόρεια Ρωσία αποφάσισαν να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον οικισμό στο νότιο νησί της Novaya Zemlya.

Από το Δεκέμβριο στρατιωτικοί περιπολούν και φυλάσσουν τους δρόμους για να επιτύχουν την ασφάλεια, αλλά χωρίς επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι πολικές αρκούδες δεν αντιδρούν πλέον στα σήματα θορύβου και φωτός από τους φρουρούς που περιπολούν με αυτοκίνητα και σκύλους, αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο από αξιωματούχους.

Κατά συνέπεια, δηλώνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μια ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση της κατάστασης βρίσκεται τώρα στο δρόμο της προς τη Novaya Zemlya.

Το Belushaya Guba είναι ο κύριος οικισμός στο αρχιπέλαγος της Αρκτικής, που φιλοξενεί κυρίως το στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειές τους. Η στρατιωτική αεροπορική βάση Rogachevo απέχει λίγα χιλιόμετρα από την πόλη.

Υπάρχουν περίπου 560 άνθρωποι που κατοικούν στον οικισμό, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών σε ηλικία σχολείου και νηπιαγωγείου.

"Από το Δεκέμβριο του 2018 έως το Φεβρουάριο του 2019, μια μεγάλη ομάδα πολικών αρκούδων έμεινε γύρω από τον οικισμό. Υπάρχουν 52 πολικές αρκούδες μέσα στο έδαφος του χωριο ", λέει ο αναπληρωτής επικεφαλής της δημοτικής διοίκησης της Belushaya Guba, Aleksandr Minaev, σε δήλωση που δημοσιεύτηκε από την υπηρεσία Τύπου της Περιφέρειας του Αρχάγγελου.

Ο Minaev λέει ότι μερικές από τις αρκούδες είναι επιθετικές και έχουν εισέλθει σε κτίρια κατοικιών και γραφείων.

"Οι άνθρωποι φοβούνται, φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Οι καθημερινές τους δραστηριότητες διαταράσσονται, οι γονείς φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά να πάνε στο σχολείο και στο νηπιαγωγείο".

Μέχρι στιγμής, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας Φυσικών Πόρων της Ρωσίας αρνήθηκε να επιτρέψει την εκτέλεση των πιο επιθετικών πολικών αρκούδων που έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους. Οι πολικές αρκούδες βρίσκονται στην κόκκινη λίστα και έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας στη ρωσική Αρκτική από το 1956.


Η Αρκτική βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και κατευθύνεται προς ένα θερμότερο μέλλον με λιγότερους πάγους, με ίσως πολύ σημαντικές συνέπειες για τον βασιλιά της περιοχής - την πολική αρκούδα.

Τα τελευταία χρόνια, οι πολικές αρκούδες προσεγγίζουν συχνότερα τις παράκτιες πόλεις στη βόρεια Ρωσία, τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στα αρχιπέλαγος. Λόγω της συρρίκνωσης του θαλάσσιου πάγου, οι αρκούδες συχνά στρέφονται στην ακτή. Είτε επειδή ο πάγος της θάλασσας υποχωρεί από την ακτή πολύ νωρίτερα το καλοκαίρι όσο και πριν ή όπως στη Novaya Zemlya, η θάλασσα απλά δεν παγώνει πια το χειμώνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail