Πρόκληση στο Λονδίνο - Μετρό και λεωφορεία γέμισαν τουριστικές αφίσες της...«Βόρειας Κύπρου»

Freepen.gr - Ξεσηκωμό της κυπριακής κοινότητας στο Λονδίνο έχει προκαλέσει μια τουριστική  εκστρατεία της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στις δημόσιες συγκοινωνίες της βρετανικής πρωτεύουσας.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο ΙΒΝΑ από τις 28 Ιανουαρίου και για ένα μήνα αφίσες που διαφημίζουν το παράνομο ψευδοκράτος στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου εκτίθενται σε δεκάδες κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου, σε 22 υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε 25 επιλεγμένες θέσεις γύρω από την πόλη.

Οι αφίσες καλούν τους Λονδρέζους να ανακαλύψουν τις μαγειρικές απολαύσεις, τις όμορφες προκυμαίες, τις παραλίες, την αρχαία ιστορία, τον ήλιο και τη φιλοξενία της «Βόρειας Κύπρου».

Το Lobby for Cyprus στο Τwitter δημοσιεύει την παραπάνω φωτογραφία από σταθμό του Μετρό σημειώνοντας ότι αρκετοί διωγμένοι από τα Κατεχόμενα Κύπριοι που μετοίκισαν στο Λονδίνο βλέπουν την αξιοπρέπειά τους να θίγεται καθώς παρατηρούν τον τόπο τους να διαφημίζεται ως τουριστικός προορισμός.

Όπως και με προηγούμενες τέτοιες εκστρατείες προώθησης, η Ανώτατη Επιτροπή της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησε σε παραστάσεις στο δήμαρχο του Λονδίνου, ο οποίος είναι ο τελικός υπεύθυνος για την υπηρεσία του πρακτορείου Transport for London (TfL), την επιτροπή μεταφορών του Συμβουλίου του Λονδίνου και την ίδια την TfL.

Ο δήμαρχος Sadiq Khan έλαβε επίσης επιστολή από τον πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, Χρήστο Καραολή, στην οποία εκφράζει την απογοήτευση της κοινότητας να επιτρέψει την προώθηση περιοχών και ακινήτων υπό παράνομη κατοχή από ξένη στρατιωτική δύναμη από το 1974.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Βρετανία είναι η χώρα που έβαλε τους Τούρκους στο παιχνίδι της Κύπρου μαζί με την αποδοχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και παρά τις προειδοποιήσεις του Γιώργου Σεφέρη. Ούτε πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο Δήμαρχος του Λονδίνου είναι πακιστανικής καταγωγής και πως η χώρα του είναι στενή σύμμαχος με την Τουρκία. 

Όπως διαβάζουμε στο κυπριακό sigmalive.com μετά τις δύο τουρκικές εισβολές το 1974 (20 Ιουλίου και 14 Αυγούστου 1974 αντίστοιχα), εκτός από την ίδια την Τουρκία, οι δύο χώρες που αναγνώρισαν το κατοχικό καθεστώς ήσαν το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές. Όμως απέσυραν την αναγνώρισή τους το 1983, μετά το ψήφισμα 541 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Το δε 2005 ο Πρόεδρος της Γκάμπια εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να αναγνωρίσει την «ανεξαρτησία» των κατεχομένων (όπως παράλληλα και το Αζερμπαϊτζάν), αλλά μετά από διαμαρτυρίες της κυπριακής Κυβέρνησης εγκαταλείφθηκε η πρόθεση εκείνη.

Το Πακιστάν, όμως, είχε άμεση και εκτενή συνεργασία με την Τουρκία στη διάπραξη των τουρκικών εισβολών της πατρίδας μας. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του Υπ. Άμυνας του Πακιστάν βρήκαμε πληθώρα από φωτογραφίες των τουρκικών εισβολών των κατεχομένων μας εδαφών, τις προετοιμασίες του Αττίλα, την απόβαση στις ακτές της Κερύνειας, την προέλαση του Αττίλα στην Κερύνεια, τους αλεξιπτωτιστές, τη διάπραξη των εγκλημάτων τους…

Στον σύνδεσμο πιο κάτω θα βρείτε δεκάδες τέτοιες φωτογραφίες, που προφανώς αναρτήθηκαν, ή ξανα-αναρτήθηκαν κατά την 40ή επέτειο των δύο τουρκικών εισβολών, «φωτογραφίες της ειρηνευτικής επιχείρησης» όπως τις ονομάζει το πακιστανικό Υπ. Άμυνας, το οποίο υποστηρίζει τις τουρκικές θέσεις κατά κόρον και δικαιολογεί τις απάνθρωπες εισβολές. http://defence.pk/threads/40th-year-anniversary-1974-cyprus-peace-operation-photos.324704/
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail