Karakurt, το νέο φονικό όπλο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας

Alexander Demianchuk / TASS
Freepen.gr - Το ναυπηγείο Zelenodolsk στο Ταταρστάν στην περιοχή του Βόλγα καθέλκυσε την κορβέτα Tucha κλάσης Karakurt, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού Igor Dygalo την Τρίτη.

Η μικρή κορβέτα πυραύλου αποτελεί μέρος του σχεδίου 22800 πυραυλικών κορβετών, δήλωσε ο Dygalo. Ταυτόχρονα με το συγκεκριμένο σχέδιο, θα ξεκινήσει και η ναυπήγηση πλοίων με μεγαλύτερο εκτόπισμα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Navy Shipyard Chief Rear Admiral Vladimir Tryapichnikov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ρωσικό ναυτικό θα συνεχίσει τις επισκευές και την αναβάθμιση μεγάλων πλοίων που λειτουργούν στο Πολεμικό Ναυτικό. Αυτό το έργο θα βοηθήσει στη διατήρηση της ισχύος του Ναυτικού στο απαιτούμενο επίπεδο».

Οι κορβέτες κλάσης Karakurt θα έχουν εκτόπισμα 800 τόνους, αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων και θα φέρουν βλήματα Kalibr ή Oniks. Συνολικά 18 πλοία της συγκεκριμένης κλάσης πρόκειται να ναυπηγηθούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail