Ρωσική τηλεόραση: «Αυτοί είναι οι στόχοι των υπερηχητικών μας πυραύλων στις ΗΠΑ - Καμπ Ντέιβιντ & Πεντάγωνο»

Freepen.gr - Η ρωσική κρατική τηλεόραση παρουσίασε τοποθεσίες τις ΗΠΑ τη Δευτέρα, τις οποίες το Κρεμλίνο θα στόχευε με «ασταμάτητα» υπερηχητικά βλήματα, τα οποία μπορεί να χτυπήσουν μέσα σε πέντε λεπτά, αναφέροντας ότι θα ξεσπάσει μια νέα πυραυλική κρίση όπως της Κούβας μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF. Μεταξύ αυτών των στόχων είναι και η προεδρική κατοικία στο Camp David, το Πεντάγωνο και κάποιες αδιευκρίνιστες τοποθεσίες όπως το Fort Ritchie στο Μέριλαντ το οποίο έκλεισε το 1998, η McClelland Air Force Base, Καλιφόρνια, η οποία έκλεισε το 2001 και η ναυτική βάση Jim Creek στην Ουάσινγκτον.

Στην εκπομπή της κύριας εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής της Ρωσίας την Κυριακή, «Vesti Nedeli» ο Dmitry Kiselyov, παρουσιαστής , έδειξε χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών και εντόπισε αρκετούς στόχους που είπε ότι η Μόσχα θα ήθελε να χτυπήσει σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Ο Kiselyov, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο Κρεμλίνο, δήλωσε ότι ο υπερηχητικός πυραύλος Ζιρκόν που αναπτύσσεται στη Ρωσία θα μπορούσε να πετύχει τους στόχους σε λιγότερο από πέντε λεπτά αν εκτοξευθεί από ρωσικά υποβρύχια.

"Προς το παρόν, δεν απειλούμε κανέναν, αλλά αν υπάρξει τέτοια ανάπτυξη, η απάντησή μας θα είναι άμεση", είπε ο Kiselyov που είναι ένας από τους κύριους εκφραστές του αντι-αμερικανισμού της κρατικής τηλεόρασης, λέγοντας μιά φορά ότι η Μόσχα θα μπορούσε να μετατρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ραδιενεργό τέφρα.

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα μετά από σχετικό ερώτημα ότι δεν παρεμβαίνει στη συντακτική πολιτική της κρατικής τηλεόρασης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail