Αγωνιώδης διάσωση του Ελληνα πλοιάρχου του Minerva Gloria στον Ατλαντικό με 12 μέτρα κύματα

Freepen.gr - Η Πολεμική Αεροπορία της Πορτογαλίας διέσωσε τον Ελληνα καπετάνιο του ελληνικού πλοίου "MINERVA GLORIA", το οποίο έπλεε 420 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Terceira. Ο 47χρονος πλοίαρχος παρουσίασε μια πολύ σοβαρή κλινική κατάσταση και χρειάστηκε επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Αμέσως επιχείρησε το πλήρωμα συναγερμού στις Αζόρες της ομάδας 751 - "Pumas", που χειρίζεται το ελικόπτερο EH- 101 Merlin. Οι καιρικές συνθήκες σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αεροπορίας ήταν δυσμενείς καθώς υπήρχαν κύματα 12 μέτρων και ριπές ανέμου στα 74 χλμ / ώρα. Επίσης επιχειρούσε το αεροσκάφος P-3C CUP +, το οποίο ανήκει στη Μοίρα 601 - "Lobos"

Ωστόσο ο πλοίαρχος του πλοίου διασώθηκε με επιτυχία και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο John Paul II στην Ponta Delgada κι εν συνεχεία στο νοσοκομείο Divino Espírito Santo.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail