Ο Ερντογάν θα κατεδαφίσει ιστορική περιοχή στην Κωνσταντινούπολη για να την ξαναχτίσει όπως ήταν!

Chora Travel
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή ότι μερικά από τα ιστορικά κτίρια στη διάσημη χερσόνησο της Κωνσταντινούπολης θα κατεδαφιστούν και θα ξαναχτιστούν από μια κοινή τουρκοκαταριανή εταιρεία.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις αναφέρονται ρητά στην περιοχή γύρω από το ιστορικό οθωμανικό τζαμί Süleymaniye, ένα από τα ορόσημα της πόλης.

"Όλη αυτή η ιστορική κληρονομιά θα κατεδαφιστεί με τη συνεργασία μιας τουρκοκαταριανής εταιρείας και του Kiptaş [δημοτικού εργολάβου] και θα ανοικοδομηθεί με βάση τα πρωτότυπα" δήλωσε ο Ερντογάν.

Ωστόσο, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων αναρωτήθηκαν γιατί μια υπάρχουσα ιστορική τοποθεσία θα πρέπει να κατεδαφιστεί μόνο για να ξαναχτιστεί. Οι άνθρωποι επέκριναν επίσης τη συνεργασία με την εταιρεία Qatari Diar, η οποία δεν έχει εμπειρία σε έργα ιστορικής ανακαίνισης.

Η περιοχή που ο Ερντογάν σχεδιάζει να κατεδαφίσει περιλαμβάνεται στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail