Ο οφθαλμίατρος Ασαντ ανοίγει τα μάτια των Κούρδων: Οι ΗΠΑ θα σας πουλήσουν στους Τούρκους, μόνο ο στρατός θα σας υπερασπίσει

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε ότι η διεξαγωγή εκλογών τοπικών συμβουλίων εγκαίρως αποδεικνύει τη δύναμη του συριακού λαού και του κράτους σε μια ομιλία κατά τη συνάντησή του με επικεφαλής των τοπικών συμβουλίων από όλες τις επαρχίες προσθέτοντας πως οι εκλογές αποδεικνύουν την αποτυχία του εχθρού να μετατρέψει το συριακό κράτος σε failed state που δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

Όπως μεταδίδει το SANA, ο Ασαντ πρόσθεσε ότι οι εχθρικές χώρες εξακολουθούν να επιμένουν στην επίθεσή τους και να παρεμποδίζουν οποιαδήποτε ειδική διαδικασία όπως το Σότσι και η Αστάνα.

Είπε ότι οποιοσδήποτε ρόλος των Ηνωμένων Εθνών είναι ευπρόσδεκτος αν βασίζεται στον Χάρτη του ΟΗΕ.

Συνέχισε λέγοντας ότι όσοι συνωμοτούν εναντίον της Συρίας απέτυχαν στην εξάρτησή τους από τους τρομοκράτες και τους παράγοντες της πολιτικής διαδικασίας και, ως εκ τούτου, έχουν μετακινηθεί στο τρίτο στάδιο, το οποίο ενεργοποιεί τον τουρκικό παράγοντα στις βόρειες περιοχές.

Ο Ασαντ κατέστησε σαφές ότι «η Συρία θα απελευθερωθεί έως και την τελευταία ίντσα και οι παρεμβαίνοντες και οι κατακτητές είναι εχθροί».

Ωστόσο έστειλε ένα ιδιαίτερο και κωδικοποιημένο μήνυμα στους Κούρδους της Συρίας όσον αφορά τις ΗΠΑ λέγοντας: «οι Αμερικανοί δεν θα σας προστατεύσουν και θα είστε ένα εργαλείο διαπραγμάτευσης στα χέρια τους. Μόνο ο Αραβικός Στρατός της Συρίας μπορεί να σας υπερασπίσει» κι επιχειρώντας ως οφθαλμίατρος που έχει σπουδάσει να ανοίξει τα μάτια των Κούρδων.

"Όταν στέκουμε σε μια τάφρο και στοχεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση, αντί να στοχεύουμε ο ένας στον άλλο, καμία απειλή δεν μπορεί να μας κάνει να ανησυχούμε, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι", δήλωσε ο Ασαντ προσθέτοντας:

"Δε θα ξεχάσουμε τους απαχθέντες πολίτες μας, εκατοντάδες από τους οποίους έχουν απελευθερωθεί. Δε θα σταματήσουμε να δουλεύουμε μέχρι την απελευθέρωσή τους και δε θα χαρούμε να εξασφαλίσουμε την επιστροφή τους».

"Η μεγάλη ανάκαμψη και σταθερότητα θα επιτευχθεί μόνο με την εξάλειψη όλων των τρομοκρατών μέχρι τον τελευταίο", τόνισε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail