Σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα η Ινδία - "Θα αντιδράσουμε γρήγορα, ισχυρά κι αποφασιστικά"

Reuters/B Mathu

Freepen.gr - Ανακοινώνοντας ότι ένα πακιστανικό μαχητικό που κατερρίφθη την Τετάρτη είχε στοχεύσει σε στρατιωτικές τοποθεσίες, οι αεροπορικές δυνάμεις, το ναυτικό και ο στρατός της Ινδίας δήλωσαν ότι βρίσκονται σε μεγάλη επιφυλακή και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν περαιτέρω απειλές.

Ο στρατηγός Surinder Singh Mahal ανέφερε ότι το πακιστανικό αεροσκάφος έριξε βόμβες που έπληξαν τις ινδικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά δεν προκάλεσαν σημαντικές ζημιές. «Το γεγονός είναι ότι το Πακιστάν στόχευσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά αποτρέψαμε τα σχέδιά τους. Οι βόμβες δεν μπόρεσαν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά εξαιτίας της ταχείας δράσης της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας». δήλωσε ο  Mahal.

Σε απάντηση της κίνησης αυτής από το Πακιστάν, τα συστήματα όπλων της χώρας έχουν προετοιμαστεί και οι δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση αναμονής.

Σε περίπτωση περαιτέρω επιθετικότητας, ο ναυάρχος DS Gujral διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μια «αποφασιστική, γρήγορη και ισχυρή αντίδραση» από το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο έχει «αναπτυχθεί σε υψηλή κατάσταση ετοιμότητας και παραμένει έτοιμο σε τρεις διαστάσεις, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα."

Ενώ εξέφραζε την ανακούφιση ότι το Πακιστάν είχε συμφωνήσει να απελευθερώσει τον Ινδό πιλότο ο οποίος συνελήφθη μετά την κατάρριψή του, ο πτέραρχος R.G.K. Kapoor απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ισλαμαμπάντ ότι για μια χειρονομία ειρήνης λέγοντας πως:

"Το βλέπουμε ως μια χειρονομία σε συμφωνία με τις Συμβάσεις της Γενεύης".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail