Μεθυσμένος πλοίαρχος φορτηγού χτυπά κρουαζιερόπλοιο και μετά πέφτει σε μεγάλη γέφυρα

Freepen.gr - Στις περίπου 4:20 μ.μ. το απόγευμα της Πέμπτης, το φορτηγό πλοίο Seagrand χτύπησε στη γέφυρα Gwangan στο Busan της Νότιας Κορέας. Τόσο το πλοίο όσο και η γέφυρα υπέστησαν ζημιές στη διαδικασία.

Σύμφωνα με την κορεατική ακτοφυλακή (KCG), το κατώτερο τμήμα της γέφυρας δύο επιπέδων έχει υποστεί ζημιά, αλλά ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης.

Ωστόσο, τμήματα της κάτω γέφυρας έπρεπε να κλείσουν για προφύλαξη. Μετά τη σύγκρουση, η KCG ανέβηκε στο πλοίο και έκανε ερωτήσεις στο πλήρωμα για το συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του arxmaritime.com, ο πλοίαρχος του πλοίου, ο οποίος είναι Ρώσος υπήκοος, βρέθηκε με υψηλή ποσότητα αλκοόλ και συγκεκριμένα 0,086%, σημαντικά υψηλότερη από το νόμιμο όριο 0,03%.

Οι τοπικές αρχές είναι επίσης προβληματισμένες σχετικά με την κατεύθυνση του πλοίου εκείνη τη στιγμή. Το σκάφος θα έπρεπε να είχε πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση, αντί να κατευθυνθεί προς τη γέφυρα.

Η KCG ανέφερε επίσης ότι το Seagrand είχε συγκρουστεί και με κρουαζιερόπλοιο το οποίο αγκυροβολούσε στο λιμάνι πριν συγκρουστεί με τη γέφυρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail