Η Μακεδονία δεν έγινε ελληνική, ήταν και παρέμεινε ελληνική!

Όταν το 1904 διαδήλωναν οι Θεσσαλονικείς για τα εγκλήματα των Βουλγάρων, δεν είχαν έρθει Πόντιοι και Μικρασιάτες στη Μακεδονία. Όταν το 1908 στις οθωμανικές εκλογές οι Έλληνες εξέλεξαν δύο βουλευτές με πάνω από 250 ψήφους (ο Αρτας με 261 και ο Χωναίος με 240) και ένας τρίτος Έλληνας που δεν εξελέγη είχε 93 ψήφους ενώ ο ένας Βούλγαρος βουλευτής ονόματι Βλαχώφ έλαβε μόνο 100 ψήφους, δεν είχαν έρθει Πόντιοι και Μικρασιάτες στη Μακεδονία.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όταν οι Βούλγαροι εξαναγκάστηκαν να καταφύγουν στο αφήγημα του μακεδονισμού γιατί κατάλαβαν ότι πιθανότητα δε θα προσαρτήσουν άμεσα την περιοχή, δεν είχαν έρθει Πόντιοι και Μικρασιάτες στην Μακεδονία.

Όταν ελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη το 1912 δεν είχαν έρθει Πόντιοι και Μικρασιάτες στην Μακεδονία. Όχι γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε λογαριασμό σε απογόνους κομιτατζήδων και συνεργατών των Νάζι για το μέρος που το ελληνικό κράτος εγκατέστησε Έλληνες πολίτες θύματα γενοκτονίας αλλά για να τελειώνουμε με την προπαγάνδα των Βουλγαροφασιστών.

Οι Μακεδόνες σλαβόφωνοι και μη, Πόντιοι, Μικρασιάτες ή από οποιοδήποτε μέρος του κράτους ή του έθνους και αν κατάγονται πάνω από Μακεδόνες είναι Έλληνες και σαν Έλληνες έχουν δικαίωμα μετακίνησης και εγκατάστασης σε όποιο κομμάτι του ελληνικού κράτους θέλουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail