Η Τουρκία δημιουργεί πολική βάση στην Ανταρκτική

Freepen.gr - Στην τρίτη αποστολή στην παγωμένη ήπειρο, η τουρκική ερευνητική ομάδα δημιουργεί προσωρινή βάση για έρευνα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή. Συγκεκριμένα μια ομάδα Τούρκων επιστημόνων που βρίσκεται τώρα στην Ανταρκτική έχει δημιουργήσει μια προσωρινή επιστημονική βάση, δήλωσε ο υπουργός βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ.

Μετά τη δημιουργία της βάσης, οι Τούρκοι "επιστήμονες σχεδιάζουν αυτήν την περίοδο την τρίτη επιστημονική αποστολή τους στην Ανταρκτική", δήλωσε ο Βαράνκ σε εκστρατεία εκστρατείας στο Bolu.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια τουρκική ομάδα με επικεφαλής τον επιστήμονα Burcu Ozsoy - της δεύτερης ομάδας της Τουρκίας ταξίδεψε στην Ανταρκτική για μια αποστολή 30 ημερών.

Η τρέχουσα αποστολή ακολουθεί το 2016, όταν η πρώτη τουρκική ομάδα ερευνητών - συμπεριλαμβανομένων γιατρών, βοτανολόγων, γεωλόγων και ωκεανογράφων από επτά πανεπιστήμια - ταξίδεψε στην Ανταρκτική για να μελετήσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η τρέχουσα αποστολή υποστηρίζεται από την τουρκική Προεδρία, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας και το Πολικό Ερευνητικό Κέντρο του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, μαζί με άλλα τουρκικά πανεπιστήμια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail