Οι Ρουμάνοι λιμενικοί δεν αστειεύονται - Γάζωσαν τουρκικό αλιευτικό σκάφος στον Εύξεινο Πόντο

Freepen.gr - Δύσκολες στιγμές έζησαν Τούρκοι ψαράδες από το Ορντού στον Εύξεινο Πόντο όταν δέχθηκαν τα πύρα της ρουμανικής ακτοφυλακής καθώς δεν υπάκουσαν σε εντολές της στα 50 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ρουμανίας.


Το συμβάν έλαβε χώρα στις 20 Φεβρουαρίου με το 14 μέτρων ψαράδικο «Ostik Şenol», το οποίο είχε αποπλεύσει από το αλιευτικό καταφύγιο Medreseönü. Στην εντολή της Ακτοφυλακής να σταματήσει, δεν υπάκουσε και οι Ρουμάνοι άνοιξαν πυρ χρησιμοποιώντας πλαστικά και πραγματικά πυρά.

Οι Τούρκοι ψαράδες σε αντίθεση με τους συναδέρφους τους στο Αιγαίο, τα χρειάστηκαν και ζήτησαν βοήθεια από το ραδιόφωνο. Πλαστική σφαίρα έπληξε τον καπετάνιο Serdal Memiş ενώ ο ναύτης Samet Demir τραυματίστηκε στο χέρι από αληθινή σφαίρα. Μετά από λίγο, το ρουμανικό σκάφος αποχώρησε ενώ το αλιευτικό με αρκετές τρύπες επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.


"Ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος και να μας σκοτώσουν"

Ο καπετάνιος Serdal Memis, ο οποίος τραυματίστηκε, ισχυρίστηκε ότι το ρουμανικό πλοίο άνοιξε πυρ για να σκοτωθεί το πλήρωμα και να βυθίσει το σκάφος.



Ο τραυματισμένος ψαράς Jesus Memis είπε:

Η σύγκρουση ξεκίνησε το πρωί. Στόχος τους ήταν να μας βυθίσουν. Αυτή τη φορά πυροβόλησαν απευθείας στους άνδρες. Βάλουμε τον εαυτό μας μπροστά στο βλήμα, έτσι ώστε το σκάφος μας να μην βυθιστεί ..


Ο Samet Demir, ένας από τους ναύτες του σκάφους, δήλωσε ότι τα επεισόδια που είχαν συμβεί στο παρελθόν με τη Ρουμανική Ακτοφυλακή είχαν σκοπό να εκφοβίσουν, αλλά αυτή τη φορά αποσκοπούσαν στο θάνατο των ψαράδων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail