"Μυρίζει μπαρούτι" στις Ηράκλειες Στήλες - Επεισόδιο με ισπανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία

φωτο: ΡΑ
Freepen.gr - Εμπορικά πλοία κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τη θάλασσα γύρω από τα νερά του βρετανικού ελεγχόμενου Γιβραλτάρ. Συγκεκριμένα το ισπανικό περιπολικό Tornado κάλεσε τα Ivor Accord και Great Victory που ήταν ήταν αγκυροβολημένα στο Γιβραλτάρ, να αποχωρήσουν από τα ισπανικά ύδατα.

Το Gibraltar Chronicle είχε πρόσβαση σε ασύρματη επικοινωνία όπου το ισπανικό ναυτικό έκανε λόγο για παραβίαση της κατάστασης της αθώας διέλευσης. Ωστόσο όπως αναφέρει η mirror.co.uk, η Μοίρα του Γιβραλτάρ του Βασιλικού Ναυτικού έστειλε δύο σκάφη, το HMS Scimitar και ένα φουσκωτό σκάφος για να σκιάσουν το πλοίο.

Στη συνέχεια, το Tornado κινήθηκε κοντά στην ακτογραμμή του Γιβραλτάρ, καθώς εγκατέλειψε κατευθείαν τα βρετανικά ελεγχόμενα ύδατα.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ είπε στο Gibraltar Chronicle ότι οι αρχές είχαν επίγνωση του περιστατικού.

"Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ επαληθεύει κάθε πτυχή του συμβάντος, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε εκπρόσωπος στο Gibraltar Chronicle σχολιάζοντας:

"Πρόκειται για ενοχλητικά ανόητα παιχνίδια που παίζουν εκείνοι που δεν αποδέχονται την αδιαμφισβήτητη βρετανική κυριαρχία πάνω στα ύδατα γύρω από το Γιβραλτάρ, όπως αναγνωρίζονται από ολόκληρο τον κόσμο στο πλαίσιο της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail