27 χρόνια τους ονομάζουμε Σκοπιανούς. Δεν υπάρχει κράτος Σκόπια - Έπαθε κανένας τίποτα;

27 χρόνια τους ονομάζουμε Σκοπιανούς. Δεν υπάρχει κράτος Σκόπια. Η χώρα μας τους αναγνωρίζει ως πΓΔΜ. Έπαθε κανένας τίποτα; Υπήρχε καμία υποχρέωση να τους λέμε «κατοίκους της πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»; Τιμωρήθηκε κανείς επειδή τους έλεγε Σκοπιανούς, ενώ το επίσημο όνομα ήταν άλλο; Απαντήσεις: όχι, όχι, όχι.


27 χρόνια διάφορες χώρες τους θεωρούν πΓΔΜ (πχ η Γαλλία). Τιμωρήθηκε κανείς Γάλλος όταν τους αποκαλούσε Μακεδόνες; Όχι.

27 χρόνια διάφορες χώρες τους θεωρούν Μακεδονία (πχ οι ΗΠΑ). Τιμωρώθηκε κανείς Αμερικανός επειδή τους αποκαλούσε Μακεδόνες; Όχι.

Κάποια δεδομένη στιγμή μέσα στο 2019, η Ελλάδα αποφάσισε να τους θεωρεί Μακεδόνες. Ίσως αυτό συμβεί και για την Γαλλία ή τις ΗΠΑ.

Θα αλλάξει κάτι από τα παραπάνω; Υποχρεούται κανένας ιδιώτης να ακολουθεί κατά γράμμα το όνομα ή το επίθετο που αποφάσισε να χρησιμοποιεί η χώρα του στα επίσημα έγγραφα για το κράτος αυτό; Απαντήσεις: όχι, όχι.

Βόρεια Κορέα δεν υπάρχει. Όλοι τους ονομάζουμε Βόρεια Κορέα και βορειοκορεάτες. Δεν υπάρχουν πουθενά αυτά τα ονόματα.

Υπάρχουν δύο Κίνες. Όλοι μόνο την μία ονομάζουμε Κίνα. Την άλλη την ονομάζουμε Ταϊβάν! Επειδή έτσι μας ήρθε. Δεν υπάρχει Ταϊβάν!

Ουρουγουάη δεν υπάρχει. Ανατολική Ουρουγουάη υπάρχει. Επειδή όμως δεν υπάρχει ούτε δυτική, ούτε άλλη, όλοι τους λέμε σκέτο Ουρουγουάη.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία δέσμευση, απολύτως καμία υποχρέωση, κανένας νόμος, καμία διάταξη, τίποτα απολύτως που να εξαναγκάζει ή να ορίζει πώς θα ονομάζουμε τους βόρειους γείτονές μας. Είτε δρούμε ως άτομα, είτε ως φορείς, είτε ως ΜΜΕ, είτε ως σύλλογοι.

Ναι, το επίσημο ελλαδικό κράτος αποφάσισε να τους ονομάζει στα έγγραφά του Βόρεια Μακεδονία και Μακεδόνες. Και την «Βόρεια Κορέα» την ονομάζει «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας». Τους κατοίκους της τους ονομάζει «Κορεάτες» επίσημα και όχι «βορειοκορεάτες». Αλλά κανείς δεν το ακολουθεί.

Συμπέρασμα:
Όποιος θέλει να τους ονομάζει Μακεδόνες και Βόρεια Μακεδονία, το κάνει επειδή ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ. Το κάνει επειδή το ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ. Όχι από υποχρέωση σε κάποιον νόμο. Ας μην κρύβεται.

Να θυμίσω ότι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τα Σκόπια και έλεγαν δημοσίως «για μας είστε σκέτο Μακεδονία και σκέτο Μακεδόνες». Πότε; Επί Γκρουέφσκι παρακαλώ! Αν αυτοί οι άνθρωποι αποφάσισαν σήμερα να τους λένε «Βόρεια Μακεδονία και Μακεδόνες» είναι μία πρόοδος. Από το -100 πήγαν στο -99. Εύγε. Το ατύχημα είναι ότι έγιναν κυβέρνηση και με την υπογραφή τους ταπείνωσαν και ντρόπιασαν όλους τους Έλληνες.

Εμείς παραμένουμε στο +100.

Εμείς δεν θα τους πούμε ποτέ Μακεδόνες, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο.

Για έναν πολύ απλό λόγο. Επειδή Μακεδόνες είμαστε εμείς.

Μέχρι να γίνει το κράτος τους ομοσπονδία δύο εθνικών κοινοτήτων, των Σλαβοβούλγαρων και Αλβανών, και αναζητήσουν ουδετεροεθνές όνομα, εμείς θα τους αποκαλούμε Σκοπιανούς.

Είναι αρκετά σαφή όλα αυτά;

Ένα ποίημα από το 1903 που δεν μπορεί παρά να βγει στην παρανομία τα επόμενα χρόνια. Διότι δεν μπορεί κυρίες και κύριοι να κυκλοφορεί ελεύθερα ποίημα που να λέει «Δεν θα την πάρουν. ω ποτέ! Την γη των Μακεδόνων», όταν οι Μακεδόνες είναι σε άλλη χώρα. Δηλαδή τι μας νοιάζει εμάς ποιος θα πάρει την γη των άλλων, αφού εμείς είμαστε απλώς ακατανόμαστος «πληθυσμός του βορείου τμήματος» της χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail