Σε μερικούς μήνες η Τουρκία κλειδώνει το Αιγαίο - Μέσα στο 2019 θα έχουν παραδοθεί όλοι οι S-400

Vitaliy Nevar / TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία θα ολοκληρώσει τις παραδόσεις των προηγμένων συστημάτων πυραύλων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε τη Δευτέρα στην 14η Διεθνή Αμυντική Έκθεση IDEX-2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ρωσικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Rostec Sergei Chemezov.

"Έχουμε υπογράψει το συμβόλαιο και θα ολοκληρώσουμε τις παραδόσεις έως το τέλος του τρέχοντος έτους και θα παραδώσουμε όλα τα συστήματα φέτος", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος στο ΤΑΣΣ.

Οι πρώτες αναφορές για τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας σχετικά με τις παραδόσεις των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 προέκυψαν τον Νοέμβριο του 2016. Η Ρωσία επιβεβαίωσε το Σεπτέμβριο του 2017 ότι είχε υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar, δήλωσε νωρίτερα ότι η ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019. Ο CEO της Rostec Chemezov είχε δηλώσει το Δεκέμβριο του 2017 ότι η συμφωνία S-400 ανερχόταν σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail