Πούτιν: Αν οι πυραύλοι μέσης εμβέλειας αναπτυχθούν στην Ευρώπη, η Ρωσία θα χτυπήσει τα κέντρα ελέγχου

Freepen.gr - Εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους μεσαίας εμβέλειας στην Ευρώπη, η Μόσχα θα ανταποκριθεί τοποθετώντας όπλα όχι μόνο εναντίον των πυραύλων, αλλά και των κέντρων διοίκησης  και ελέγχου, από τα οποία θα δοθεί μια εντολή εκτόξευσης.

Η προειδοποίηση προήλθε από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε τις προγραμματισμένες ενέργειες της Ρωσίας μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF από την οποία οι ΗΠΑ αναμένεται να αποσυρθούν μονομερώς σε έξι μήνες, πράγμα που ανοίγει τη δυνατότητα για άλλη μια φορά να αναπτυχθούν αυτοί οι πυραύλοι στην Ευρώπη. Η Ρωσία θα το θεωρήσει ως μια μεγάλη απειλή και θα ανταποκριθεί με τις δικές της αναπτύξεις όπλων, ανέφερε ο Πούτιν.

Οι πυραύλοι μεσαίας εμβέλειας απαγορεύτηκαν και απομακρύνθηκαν από την Ευρώπη επειδή άφηναν ένα πολύ μικρό χρονικό παράθυρο ευκαιρίας για την άλλη πλευρά να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε αντίποινα μετά την ανίχνευση μιας εκτόξευσης πυρηνικού πυραύλου. Αυτό ενίσχυε επίσης την πιθανότητα μιας πιθανής ανάφλεξης ακόμη κι εξαιτίας ενός λάθος συναγερμού προειδοποίησης εκτόξευσης, αφού δε θα υπήρχε ο χρόνος για ικανοποιητικό έλεγχο.

"Η Ρωσία θα αναγκαστεί να δημιουργήσει και να αναπτύξει συστήματα όπλων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο στα εδάφη από τα οποία προβάλλεται αυτή η άμεση απειλή αλλά και σε εκείνα τα εδάφη όπου βρίσκονται τα κέντρα αποφάσεων, από τα οποία η εντολή θα δοθεί" ανέφερε ο Πούτιν δίχως να αποσαφηνίσει  εάν η αντίθετη ανάπτυξη θα αφορούσε μόνο τις αμερικανικές περιοχές εντολής και ελέγχου στην Ευρώπη ή θα περιελάμβανε επίσης στόχους σε αμερικανικό έδαφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail