Ανατροπή για τα τουρκικά F-35 - Η Lockheed Martin θα τα αγοράσει για να τα πουλήσει στο Ισραήλ;

Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες νομοσχέδιο για τις κρατικές δαπάνες, το οποίο «μπλοκάρει» την παράδοση F-35 στην Τουρκία, μέχρι οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ να ετοιμάσουν μια επικαιροποιημένη έκθεση σχετικά με την αγορά ρωσικών S-400 από την Τουρκία.

Τα πρώτα δύο τουρκικά F-35 επρόκειτο να πετάξουν για την Τουρκία τον προσεχή Μάρτιο. Εντούτοις με την κίνηση Τραμπ, η παράδοσή τους μετατίθεται για έξι μήνες.

Ωστόσο αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι μια δημοσίευση του Ιρανού στρατιωτικού αναλυτή, Babak Taghvaee σύμφωνα με την οποία υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο Β για τα τουρκικά F-35 ώστε να μην παραδοθούν στην Αγκυρα λόγω των πυραύλων S-400. Σύμφωνα με το σχέδιο η Lockheed Martin θα αγοράσει τα έξι F-35A (δύο περυσινά και άλλα τέσσερα που αναμένονται φέτος) που προορίζονται για την Τουρκία και θα τα μεταπωλήσει στο Ισραήλ εφόσον παραδοθούν τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail