Φασίστας δεν είναι ο ελληνικός λαός αλλά αυτοί που τον βρίζουν

moritz320 / Pixabay
Φασίστας δεν είσαι όταν υπερασπίζεσαι την ιστορία σου αλλά όταν βρίζεις ένα λαό επειδή υπερασπίζεται την ιστορία του. Η Μακεδονία έχει υποστεί κατοχές κι εθνοκαθάρσεις. Πληρώθηκε με πολύ αίμα η διατήρηση της εθνικής ταυτότητας σε αυτό το κομμάτι του κράτους για να χαρίζεται φθηνά σε κλέφτες.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Παρεμπιπτόντως υπάρχουν και πραγματικοί πρόσφυγες. Από τη βόρεια Μακεδονία (την πραγματική, όχι αυτή που αναγνώρισαν κάποιοι) είναι οι απόγονοι των κατοίκων της Στρωμνίτσας που όταν η περιοχή τους χαρίστηκε στους Βουλγάρους της έβαλαν φωτιά και ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Υπάρχουν και αυτοί που έμειναν στα Σκόπια και καταπιέζονται αυτοί που δηλώνονται αυθαίρετα ως αιγιατες Μακεδόνες ή ως ξεχωριστό έθνος Βλάχων. Αυτοί που υποστηρίζουν τον εθνικισμό όλων όσων επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας δεν έδωσαν ποτέ δεκάρα τσακιστή για τα δικαιώματα των Ελλήνων που καταπατούνται.

Αυτό είναι φασισμός, να στηρίζεις τον εθνικισμό όσων επιβουλεύονται την ιστορία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας ενώ κατηγορείς όσους την υπερασπίζονται. Όταν δεν αγαπάς το σπίτι σου, την πατρίδα σου και το λαό της, δεν αγαπάς κανένα λαό απλώς τους χρησιμοποιείς γιατί τρως ή γιατί καλύπτεις το μίσος σου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail