Προετοιμασία εμφύλιου στη Βενεζουέλα; Η Μόσχα κάνει λόγο για παράδοση όπλων στην αντιπολίτευση

AP Photo / Ariana Cubillos
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς όπλων για την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας σε μία από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, σε ενημέρωση:

"Έχουμε πληροφορίες ότι εταιρείες από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν μια μεγάλη παρτίδα όπλων σε μία από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προκειμένου να τα παραδώσουν στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Βαρέα πυροβόλα, φορητές συσκευές εκτόξευσης πυραύλων και πυρομαχικά για ελαφριά όπλα και μονάδες πυροβολικού. Αυτό εννοούν όταν μιλούν για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν φορτηγά αεροσκάφη που ανήκουν σε διεθνείς μεταφορείς για να παραδώσουν αρκετές αποστολές όπλων στη Βενεζουέλα στις αρχές Μαρτίου "μέσω γειτονικής χώρας".

"Υπάρχει επίσης ένα ουκρανικό ίχνος σε αυτό το αδυσώπητο σχέδιο. Ειδικότερα, πρόκειται για τη συμμετοχή της κρατικής εταιρείας Αντόνοφ, από όσο καταλαβαίνουμε", σημείωσε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail