Νίλα για Ερντογάν - "Δε βρήκες ούτε έναν κουβά πετρέλαιο. Θα θάψουμε 2 δις δολάρια στο βυθό"

Freepen.gr - Σκληρή κριτική στο ζήτημα των κινήσεων της Αγκυρας στην ενεργειακή σκακιέρα άσκησε στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ.

Δε βρήκαμε ούτε ένα κουβά [πετρέλαιο] στη Μερσίνα σχολιάζει ο βουλευτής ο οποίος υπογραμμίζει το υψηλό λειτουργικό κόστος όλων αυτών επιχειρήσεων προεξοφλώντας ότι αντίστοιχο θα είναι και το αποτέλεσμα στην Αλάνυα σημειώνοντας ότι το ημερήσιο κόστος των γεωτρήσεων αγγίζει τις 50.000 δολάρια ΗΠΑ.

Ο Μπασαρίρ αναφέρει ότι συνολικά προγραμματίζονται έξι παρόμοιες έρευνες και δηλώνει καυστικά ότι "στο τέλος θα έχουμε θάψει περί τα 2 δις δολάρια στο βυθό της Μεσογείου".

Επίσης κάνει λόγο για σκάνδαλο με την εκμίσθωση ελικοπτέρου έναντι 40.000 δολαρίων ΗΠΑ για να επισκεφθεί ο Ερντογάν το πλωτό γεωτρύπανο αντί να χρησιμοποιήσει ένα του στρατού, ενώ ρώτησε αν ευσταθούν οι φήμες ότι οι κρατικές ενεργειακές εταιρείες TPAO και BOTAŞ θα καταλήξουν σε χέρια Καταριανών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail