Στο Νοσοκομείο Καβάλας έκλεισε για έναν γιατρό η Ρευματολογική Κλινική - Δεν άντεξε άλλο τις συνθήκες

Στο Νοσοκομείο της Καβάλας έκλεισε για έναν γιατρό η Ρευματολογική Κλινική. Οι ασθενείς από την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη με σοβαρές ρευματολογικές παθήσεις πηγαίνουν πλέον στη Θεσσαλονίκη για εξέταση και θεραπεία, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο μοναδικός Ρευματολόγος που υπηρετούσε οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω εργασιακής εξουθένωσης. Η Ρευματολογική Κλινική εξυπηρετούσε ασθενείς από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έως την Κεντρική Μακεδονία. Μάλιστα πραγματοποιούσε εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες σε ασθενείς κάνοντας εγχύσεις ανασοκατασταλτικών φαρμάκων (Ρευματοειδή αρθρίτιδα κλπ.).

Ποια είναι η λύση που βρήκε το Υπουργείο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου; Ενημερώνουν τους ασθενείς να πηγαίνουν για εξέταση και θεραπεία από τη Θράκη στη...Θεσσαλονίκη και μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τα Νοσοκομεία υποδοχής


Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων: 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ ΚΑΒΑΛΑ 65500 ΤΗΛ:2513501772 FAX:2510835311
ΚΑΒΑΛΑ :14-2-19
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. :3403
ΠΡΟΣ:ΠΟΕΔΗΝ
ΚΟΙΝ: ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ».

Συνάδελφοι

Η Ρευματολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας ,με τριάντα και πλέον χρόνια λειτουργίας,ΕΚΛΕΙΣΕ!

Ο ένας και μοναδικός, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ιατρός Ρευματολόγος οδηγήθηκε σε παραίτηση, διότι ήταν πια αδύνατο να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της κλινικής,να σημειωθεί ότι εξυπηρετούσε ασθενείς με ρευματολογικά προβλήματα, από όλη την Αν.Μακεδονία και Θράκη έως και την Κεντρική Μακεδονία.Το αίτημα του ιατρού για πρόσληψη ενός ακόμα ,επικουρικού έστω, Ρευματολόγου ,δυστυχώς ουδέποτε ικανοποιήθηκε με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί σε παραίτηση από το Νοσοκομείο.Να σημειωθεί πως με το με αριθμ.πρωτ. 3327/10/7/18 έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, το οποίο σας κοινοποιούμε, ζητήσαμε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη νέου Ρευματολόγου!

Στη Ρευματολογική κλινική εκτός των νοσηλευομένων ασθενών μέχρι και πριν λίγες ημέρες, πραγματοποιούνταν και περιοδικές εγχύσεις Ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων (remicade, inflectra, orencia, ro actemra, mabthera κλπ), σε περιπτώσεις ασθενών που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθροπαθεια, ψωριασική αρθρίτιδα, παιδιά με νόσο still, αιμοφαγοκυτταρικά σύνδρομα. Οι ασθενείς αυτοί είναι τριάντα στον αριθμό και εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας της κλινικής βρίσκονται μετέωροι! Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιος Καρασαββόγλου δήλωσε στα ΜΜΕ πως έχει συνεννοηθεί με το Νοσοκομείο του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης για να πραγματοποιούνται οι εγχύσεις των ασθενών εκεί, αλλά σε σημερινή επικοινωνία μας ο Διευθυντής της Ρευματολογικής κλινικής κ.Αθανασίου του Αγίου Παύλου μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδείς από την Διοίκηση επικοινώνησε μαζί του!

Επιπλέον για να χορηγηθεί η θεραπεία στους ασθενείς πρέπει να προηγηθεί ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος και κατόπιν να ακολουθήσει η διαδικασία για την παραγγελία των ειδικών φαρμάκων υψηλού κόστους.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε την αναλγησία και την ανικανότητα των Διοικούντων και των Κυβερνώντων, και δυστυχώς οι ασθενείς βρίσκονται στο έλεός τους ! Φαίνεται πως η όποια ικανότητα έχουν εξαντλείται μόνο στα ρουσφέτια ημετέρων...

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ         ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail