Ο Υπουργός Οικονομίας των Σκοπίων ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου στην Αλβανική γλώσσα

(фото: Влада на РМ)
Freepen.gr - Αίσθηση προκάλεσε ο Υπουργός Οικονομίας των Σκοπίων, Kreshnik Bekteshi καθώς μίλησε πρώτα στα αλβανικά στη σημερινή συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσίασε το Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, σημειώνει η republika.mk.

Ερωτηθείς γιατί άρχισε η σημερινή συνέντευξη Τύπου στα αλβανικά, ο Bektesi τόνισε ότι από σήμερα και η αλβανική γλώσσα είναι επίσημη.

Από τις σημερινές γλώσσες στη γειτονική χώρα, η μία είναι σλάβικη και στην πραγματικότητα βουλγάρικα, που η Ελλάδα όμως ετοιμάζεται να αναγνωρίσει ως μακεδονικά ενώ επίκειται και η επισημοποίηση των αλβανικών με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τις επόμενες ημέρες. Ο Bektesi σημείωσε ότι περισσότερο από 20% των κατοίκων μιλούν τα αλβανικά που πλέον αποτελούν κι αυτά επίσημη γλώσσα του κράτους.

Η αλβανική πλευρά έκανε ένα πολύ σκληρό παζάρι για να ψηφίσει τις συνταγματικές αλλαγές κερδίζοντας τόσο στο θέμα της γλώσσας όσο και στην εθνικότητα αφού στις νέες ταυτότητες να αναγράφονται ως Αλβανοί σε τρεις διαφορετικές γλώσσες.

Το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας προχωρά κανονικά και προς ανατολάς. Αυτό το αλβανικό τμήμα των Σκοπίων αφού επισημοποιηθεί και εδραιωθεί, θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα στον κατάλληλο χρόνο που δεν είναι άλλο από την καντονοποίηση, κάτι που έχει ήδη σημειωθεί σε σκοπιανά μέσα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail