Η Γαλλία παραγγέλλει 28 Rafale με 2,3 δις δολάρια ενώ παράλληλα ξεκινά το France-4

Freepen.gr - Η γαλλική κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Dassault Aviation για 28 αναβαθμισμένα αεροσκάφη Rafale ενώ έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη του προτύπου F4 (France 4), μέχρι το 2024, σύμφωνα με το Scramble Magazine.

Τα 28 αεροσκάφη θα περιλαμβάνουν ορισμένες λειτουργίες του F4 και θα παραδοθούν στις γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις από το 2023.

Η υπουργός Άμυνας Φλωρεντία Παρλί ανακοίνωσε ότι άλλα 30 αεροσκάφη F4 θα παραγγελθούν το 2023 για παράδοση μεταξύ των ετών 2027 και 2030.

Η Παρλί επισκέφθηκε την Dassault Aviation Merignac τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019.

Συνοδευόμενη από τον κ. Eric Trappier, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dassault Aviation, της παρουσιάστηκαν οι γραμμές συναρμολόγησης Rafale και Falcon.


Το πρότυπο F4 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα αναβαθμισμένο ραντάρ, καθώς και βελτιωμένες δυνατότητες στην οθόνες, θα είναι πιο αποτελεσματικό στον πόλεμο του δικτύου (περισσότερη ανταλλαγή δεδομένων και δορυφορική επικοινωνία) και μπορεί να λειτουργήσει με το σύστημα στόχευσης Talios.

Και τα δύο αεροσκάφη θα υποστηρίζουν νέα καινούργια όπλα, όπως το βλήμα αέρος-αέρος Mica NG και το "Hammer" ένα όπλο ακριβείας αέρα-εδάφους. Το F4 είναι επίσης σε θέση να λειτουργεί με τους βλήματα κρουζ Scalp.

Επιστρέφοντας στα πρότυπα του Rafale, το πρότυπο F1 ήταν η πρώτη έκδοση για το Γαλλικό Ναυτικό. Αυτά τα Rafale Ms ήταν εξοπλισμένα για επιχειρήσεις στον αέρα, αλλά δεν διέθεταν εξοπλισμό για αποστολές αέρος-εδάφους.

Το πρότυπο F2 έδωσε στο Rafale επίσης δυνατότητες αέρος-εδάφους και αναγνωρίσεως. Οι τελευταίες εκδόσεις F3 και F3R έδωσαν πυρηνικές ικανότητες στο αεροσκάφος και μπορούν να λειτουργήσουν με τους πιο εξελιγμένους πυραύλους αέρος-αέρος και πυρομαχικά εδάφους ακριβείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail