Νέες δηλώσεις Αποστολάκη προδιαθέτουν για σύγκρουση με την Τουρκία;

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, μετέβη στη Χίο, όπου και επισκέφθηκε τα πληρώματα επιφυλακής SAR SUPER PUMA ΠΑ, το Παράκτιο Περιπολικό «ΣΤΑΜΟΥ», τα πλοία του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-171, Ν/Γ 578 και την έδρα της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Ακολούθως μετέβη στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, όπου και παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων ομοιώματος του Θ/Κ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ», το οποίο αποτελεί προσφορά του κοινωφελούς ιδρύματος ‘’Μαρία Τσάκος’’.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε μεταξύ άλλων:

Κατόπιν του τιμητικού καλέσματος του κ. Πρωθυπουργού, αποδέχθηκα όπως αναλάβω την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι ως στρατιώτης έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα και να μην αποφεύγω το καθήκον, όσο βαρύ και δύσκολο και αν είναι. Όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, θα το κάνω μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Οι στιγμές είναι άλλωστε κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση.

Την παρούσα χρονική περίοδο, βιώνουμε ένα ασταθές περιφερειακό περιβάλλον, με εύθραυστες ισορροπίες στον εγγύς ζωτικό γεωπολιτικό χώρο. Ωστόσο, δράττομαι της ευκαιρίας να σας διαβεβαιώσω ότι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εδώ, είναι δυνατές, είναι αξιόπιστες, και είναι έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο και να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αποτροπής, της ισχύος και της υπερηφάνειας, ώστε να προασπίσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή ευθύνης της πατρίδας μας.

Εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο καλλιεργείται ένα πολεμικό κλίμα με την Τουρκία μέσω συγκεκριμένων δηλώσεων. (Μας) προετοιμάζουν για κάτι;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail