Εντολή ΗΠΑ: όχι στην αυτοδυναμία του Μητσοτάκη

Εκλογές στο τέλος Νοεμβρίου ή Οικουμενική με Καραμανλή Πρωθυπουργό…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή - αρθρογράφου

Έγραφα στο άρθρο μου: “Έρχεται Κ.Α.Σ.Α (Κόμμα Ανέργων Συνταξιούχων Απόρων) για το εκφυλισμένο πολιτικό σύστημα” πως το εκλογικό αποτέλεσμα των προσεχών εθνικών εκλογών θα το διαμορφώσουν κυρίως δυο θέματα, τα οποία έχουν δημιουργήσει “επαναστατική” διάθεση στο λαό μας! Και αυτά δεν είναι άλλα, από την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που συνήψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως Νίκος Κοτζιάς με τους αντίστοιχους ομολόγους τους των Σκοπίων, καθώς και η περικοπή – εκ νέου – των συντάξεων που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019!

Χαμηλές εκλογικές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ…

Αυτά τα δυο “αγκάθια” είναι που έχουν φέρει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε απίστευτα χαμηλά εκλογικά ποσοστά, όπως αναφέρουν όλες οι δημοσκοπήσεις, παρ΄ ότι πιστεύω πως είναι ακόμη χαμηλότερα αυτά τα ποσοστά, και τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο του κόμματος των – τάχατες - “Ανεξάρτητων Ελλήνων” στην πλήρη εξαέρωσή τους από το πολιτικό σκηνικό της χώρας!
Εδώ και πολλούς μήνες καταγράφεται, πως η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές! Είναι όμως, τόσο μεγάλη – πρωτοφανής θα έλεγα για κυβερνώντα κόμματα – η φθορά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ενδεχομένως να καταστεί δυνατή ακόμη και η αυτοδυναμία της ΝΔ!

Αφού, εκτός των δυο παραπάνω μεγάλων ζητημάτων (συμφωνία Πρεσπών, περικοπή συντάξεων), ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του τις εφιαλτικές εικόνες που έζησε από την ολέθρια καταστροφή της Δυτικής Αττικής (πλημύρες στη Μάνδρα), καθώς και τη βιβλική καταστροφή της Ανατολικής Αττικής (φωτιά στο Μάτι), όπου θρηνήσαμε δεκάδες αθώα θύματα!
Έτσι, η αυτοδυναμία του κόμματος της ΝΔ, ενώ πριν λίγους μήνες φάνταζε εξωπραγματική, σήμερα είναι μια πραγματικότητα, που είναι εφικτή η πραγματοποίησή της! Παρ΄ ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνεχή πολιτικά λάθη, βάζουν αυτογκόλ στην όποια επιθυμία του λαού να στραφεί προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση στις προσεχείς εκλογές! 

Πάντως, αυτή η αυτοδυναμία της ΝΔ, εάν τελικά επιτευχθεί, θα είναι τεράστιο εκλογικό αποτέλεσμα, αφού όλοι οι εκλογολόγοι θεωρούσαν παρελθόν τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις, από τη στιγμή άλλωστε, που όλες οι τελευταίες ήταν κυβερνήσεις συνεργασίας!

Όχι στην αυτοδυναμία της ΝΔ με προετοιμασία επαναφοράς Τσίπρα…

Αυτό το γεγονός όμως, έχει θορυβήσει τις ΗΠΑ και τη Γερμανία και έτσι συσκέπτονται σε συνεχή Think Tanks (δεξαμενές σκέψης), προκειμένου να καταστήσουν αδύνατη μια τέτοια αυτοδυναμία, προετοιμάζοντας από τώρα την επαναφορά του Τσίπρα! Και οι λόγοι είναι προφανείς:
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδειχτεί το πλέον υπάκουο “σκυλάκι” των τοκογλύφων δανειστών “εταίρων” και “συμμάχων” μας! Μέσω της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν περάσει “αλώβητα” όλα τα θέλω τους! Όμως, ο “κόμπος έφτασε στο χτένι” και ο ελληνικός λαός επαναστατεί και ρίχνει στο ανάθεμα τον ΣΥΡΙΖΑ! 

Μοιραία λοιπόν, αποδέχονται την αλλαγή κυβερνήσεως στην Ελλάδα, αλλά όχι με μια άλλη με αυτοδυναμία! Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση έχει πιο μεγάλη δυναμική, από την όποια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ δυο ή τριών κομμάτων! Η αυτοδύναμη κυβέρνηση συνήθως είναι μακράς πνοής (τετραετίας), ενώ η κυβέρνηση συνεργασίας είναι πιο ευάλωτη και γι΄ αυτό χαρακτηρίζεται ως κυβέρνηση βραχείας πνοής!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνώστης του “αντάρτικου των Πόλεων”…

Θα μου πείτε πως, η κυβέρνηση συνεργασίας των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κοντεύει να εξαντλήσει την τετραετία! Θα σας απαντήσω, ναι! Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δηλαδή καλύτερα, του ΣΥΡΙΖΑ των “αλητών των δρόμων”, είναι μπαρουτοκαπνισμένοι στο αντάρτικο πόλεων! Δεν είναι οι “κουστουμάτοι”, οι “γραβατωμένοι” της πολιτικής, όπως είναι οι της ΝΔ, που πιστεύουν στην “ανατροπή” της παρούσας κυβερνήσεως, με μόνο όπλο τους τον αντιπολιτευτικό τους λόγο! 

Στην διακυβέρνηση της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η ΝΔ έχει ασκήσει μια πολύ ήπια αντιπολιτευτική πολιτική! Δεν θα κάνει βεβαίως το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση! Ο ΣΥΡΙΖΑ θα με θυμηθείτε, “θα ξηλώνει τα πεζοδρόμια”, “θα καίει την Αθήνα”, γιατί αυτήν την αντιπολιτευτική πολιτική έχουν “σπουδάσει” τα “καλόπαιδά του”! Εκτός βέβαια της σπουδαγμένης αυτής πολιτικής, των άκρων και της αλητείας, γνωρίζουν πολύ καλά και το πώς παίζεται το παιχνίδι Εξουσίας διά μέσω της προπαγάνδας του ψεύδους! 

Σας παραθέτω παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα από άρθρο στο “Πρώτο Θέμα” που υπογράφει ο Γιάννης Μακρυγιάννης στις 26 Σεπτεμβρίου 2018:

«…Κι ας χρησιμοποίησαν τον ριζοσπαστισμό, που εκείνοι εξέφραζαν, γοητεύοντας τμήματα της κοινωνίας, που κινούνται στα όρια του ευρωσκεπικισμού και του αντιευρωπαϊσμού. Τμήματα, που σε κρίσιμες στιγμές συνέβαλαν στη συγκέντρωση της κρίσιμης κοινωνικής και πολιτικής μάζας, ώστε να διαμορφωθεί το πλειοψηφικό ρεύμα, που έφερε στη διακυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Φανταστείτε να εμφανίζονταν από την αρχή, από το 2011 και το 2012 ή και αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ως συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ και ο Αλέξης Τσίπρας ως καρικατούρα του Ανδρέα Παπανδρέου – όπως τελικά έγιναν! Θα μπορούσαν έτσι, χωρίς τη ριζοσπαστική πτέρυγα την οποία τώρα κυνηγούν ποινικά (!!!), να εκφράσουν την εξεγερμένη, εκείνη την περίοδο κοινωνία;…»! 

Έτσι η ΝΔ, που ως αυριανή κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να διαφοροποιηθεί στα δυο τεράστιας φύσεως ζητήματα, της επικύρωσης στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών και αυτής, της περικοπής των συντάξεων, θα έχει ραγδαία φθορά στην κοινωνία! Με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ, να ξεκινήσει από την επομένη της συντριπτικής εκλογικής του ήττας, να απαιτεί νέες εκλογές! Με τη συμπαράσταση των “συμμάχων” μας και “εταίρων” μας, Αμερικανών και Γερμανών!
Που εάν δεν γίνουν αυτές, τον προσεχή Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές, τότε θα γίνουν σίγουρα το 2020 στην εκλογή ΠτΔ! 

Γιατί, οι “σύμμαχοι” και “εταίροι” μας ΗΠΑ και Γερμανία έχουν ήδη ξεκινήσει την ανακατάταξη των συνόρων στη Βαλκανική και δεν κάνουν πίσω!
Άλλωστε, αποδείχτηκε πως Τσίπρας και Κοτζιάς είναι “παγκόσμιοι δρομείς ταχυτήτων” στην προώθηση των Αμερικανών και Γερμανών συμφερόντων!

Η επιβλαβής τακτική του Κώστα Καραμανλή για την Πατρίδα…
Στην “ανατροπή” της αυτοδυναμίας της ΝΔ συμμετέχει, όσο βαρύ και να ακούγεται, ο Κώστας Καραμανλής!
Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επί της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει ψελλίσει μια αντιπολιτευτική κορώνα! Δεν έβαλε σε καμιά περίπτωση πλάτη υπέρ του κόμματος της ΝΔ απολαμβάνοντας ήρεμος τα βορεινά έδρανα της Βουλής, ως απλός επισκέπτης της! Δεν μπορεί ποτέ να πιστωθεί το μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ! Αφού δεν υπερασπίστηκε, ούτε το βέτο στο Βουκουρέστι, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που έθεσε στις 3 Απριλίου το 2008 η δική του κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά!
Αντίθετα “συμμαχεί” από την πρώτη στιγμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετούν ΠτΔ τον δικό του – εξ απορρήτων – άνθρωπο, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο!
Όπως και πολλοί έμπιστοι άνθρωποι του Κώστα Καραμανλή – πίσω από την κυβερνητική βιτρίνα – είναι τοποθετημένοι σε θεσμικές θέσεις κλειδιά του κράτους! Με αποκορύφωμα την υπουργοποίηση στον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έμπιστων – δικών του προσώπων!
Η επιβεβαίωση των παραπάνω είναι πως, και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος – κατόπιν σχετικών εντολών προφανώς – ακολουθεί την ίδια στάση με τον Κώστα Καραμανλή!

«Όργανο» του Κώστα Καραμανλή και του ΣΥΡΙΖΑ ο ΠτΔ…

Θα σας παραθέσω παρακάτω, απόσπασμα από ένα άρθρο του ιστολογίου Liberal και του Σάκη Μουμτζή που δημοσιεύθηκε και αυτό, στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, με αφορμή τελευταία γεγονότα της χώρας μας:
«Τόσον η ελευθερία του Τύπου όσο και η διάκριση των εξουσιών, αποτελούν κορυφαίες πρόνοιες του Συντάγματος της πατρίδος μας. Τυχόν παραβιάσεις τους πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής της χώρας. Κι όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την γνωστή ολύμπια ψυχραιμία του που θαυμάσαμε στον προπηλακισμό της κ. Λιάνας Κανέλλη, σιώπησε. Δεν βρήκε κάτι να πει για να υπερασπιστεί το Σύνταγμα που παραβιαζόταν βάναυσα από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις. Όφειλε να το πράξει και υπό τις δύο ιδιότητες του. Ως ανώτατος άρχων και ως καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου. Γιατί σιώπησε; Το αξίωμα το οποίο κατέχει τον καθιστά θεματοφύλακα των θεσμών και του Συντάγματος. Πολιτικές σκοπιμότητες; Προσωπικές συμπάθειες; Αδιαφορία; Ό,τι και να διαλέξουμε είναι ελάχιστα κολακευτικό για τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Όταν ο ΠτΔ επιτίθεται κατά του ανεμόμυλου του “νεοφιλελευθερισμού” (σ.σ. χτυπώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη) ο πολίτης έχει την απαίτηση από αυτόν να πει δυο κουβέντες και για την προστασία του Συντάγματος…»!
Βέβαια, την τακτική αυτή ο κ. Καραμανλής κατά της αυτοδυναμίας της ΝΔ, δεν την κάνει χωρίς όφελος! Έχω αναλύσει σε άρθρα μου κατά το παρελθόν, πως αυτή η δόλια πολιτική κατά του κόμματός του, εφαρμόζεται για να επανέλθει στην Πρωθυπουργία με την ανάγκη δημιουργίας Οικουμενικής Κυβερνήσεως!

“Περιφρουρείστε” παντί τρόπω τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ…

Αλλά το αντεθνικό Σύστημα των ντόπιων και ξένων δυναστών της Πατρίδος μας, δεν θέλει μόνο να οδηγήσει σε αποτυχία την αυτοδυναμία της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, αλλά πρέπει να περιφρουρήσει και τα όποια εκλογικά ποσοστά κρατάει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ! Γι΄ αυτό, πρέπει να κλείσει η στρόφιγγα διαρροής ψηφοφόρων προς άλλους πολιτικούς χώρους, που διαφοροποιήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ!
Όπως, η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη! Γι΄ αυτό ακριβώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ποινική του δίωξη από το “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος”!
Πηγαίνοντας προς τη ΓΑΔΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, είπε:

«Εδώ ερχόμουν για να υπερασπίσω αυτούς που διώκονται, αυτούς που συλλαμβάνονται άδικα, δεν περίμενα ότι μετά τις διώξεις της χούντας του Παπαδόπουλου θα είχαμε διώξεις από πρώην συντρόφους μου, εκδικητικές διώξεις γιατί δεν μπορούν να ακούνε ούτε την φωνή μας, γιατί η φωνή μας είναι η φωνή της συνείδησής τους. Η φωνή που τους λέει ότι πρόδωσαν τα πάντα, εγκαταλείψανε αρχές, στόχους, διακηρύξεις! Σε αυτήν την υπόθεση δεν διώκεται ένα πρόσωπο, αν και για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση έχουμε πολιτική δίωξη κι όχι δίωξη για ποινικά αδικήματα. Πολιτική δίωξη ενός επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος που ασκεί δημοκρατική δράση και φυσικά έχει παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες και στα κοινωνικά κινήματα.. Κι αυτό είναι το ενοχλητικό. Πρώτη φορά γίνεται αυτό στην μεταπολίτευση που είναι ένα σημείο στροφής σε μια νέα αλά Τουρκία... δημοκρατία. Μια δημοκρατία αλά Ερντογάν…»! 
Μετά λοιπόν τη “φυλάκιση” δημοσιογράφων, που ασκούν δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε και τη “φυλάκιση” πολιτικού αρχηγού κόμματος!

“Θάνατος” σε ότι εθνικό…

Από την άλλη μεριά “πολεμούν” όποια εθνική φωνή μιλάει για την προδοσία των εθνικών μας θεμάτων (συμφωνία Πρεσπών, Μουφτήδες στη Θράκη κ.α.)!
Έτσι, στο σχεδιασμό τους είναι η διάλυση της “Ένωσης Κεντρώων” με τις συνεχείς ανεξαρτητοποιήσεις Βουλευτών του κόμματος!
Μετά και τις τελευταίες ανεξαρτητοποιήσεις ο Πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης κατήγγειλε πως: «Υπάρχει σχέδιο ανωμαλίας, το οποίο είναι σε εξέλιξη. Εξυφαίνεται σχέδιο αποστασίας σε βάρος της “Ένωσης Κεντρώων”»! Υπογραμμίζοντας παράλληλα: «Εγώ θα κάνω το παν για να κρατηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα! Αφήνω την Ένωση Κεντρώων στα χεριά του λαού και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, που της έδωσε 7%»!

Επίλογος…

Ο ελληνικός λαός έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή “παντοδυναμία” των Μπολσεβίκων! Ας βάλλει τη λογική του να δουλέψει, όταν του δώσουν – αν του το δώσουν – το δικαίωμα της επιλογής! Μην κάνει για άλλη μια φορά εγκληματικά λάθη του παρελθόντος!

ΥΓ.: Σε επόμενο άρθρο μου, για το ρόλο που ενδεχομένως να παίξει η Χρυσή Αυγή, στο σχέδιο αποτροπής της αυτοδυναμίας της ΝΔ…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail