Ανατρεπτικό νομοσχέδιο για την αυτοάμυνα φέρνει ο Σαλβίνι - Καμία δίκη για όσους υπερασπίζονται τη ζωή τους στο σπίτι ή την επιχείρησή τους

Freepen.gr - Ένα ανατρεπτικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται να περάσει στην ιταλική βουλή ο υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι όσον αφορά το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Ο ίδιος σημειώνει σε ανάρτησή του:

«Ένας κλέφτης εισέρχεται στο σπίτι, την επιχείρηση ή το κατάστημα σας και υπερασπίζεστε τον εαυτό σας; Θα έχετε το δικαίωμά σας να το πράξετε ενώ ο παραβατικός (και οι συγγενείς του) δε θα είναι σε θέση να ζητήσουν ούτε ένα  ευρώ αποζημίωσης.

Επίσης, δεν θα καταλήξετε σε δίκη για χρόνια και δε θα πληρώσετε από την τσέπη σας: το κράτος θα καλύψει τα δικαστικά έξοδα εκείνων που υπερασπίστηκαν τη ζωή τους.

Αυτές είναι μερικά από τα σημεία του νόμου για την αυτοάμυνα, ο οποίος θα ξεκινήσει το ταξίδι του στη Γερουσία στις 23 Οκτωβρίου».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail