Η Ελλάδα διεκδικεί 280 δις από τη Γερμανία - Ποιο είναι το σχέδιο δράσης

Freepen.gr - Δημοσίευμα του γερμανικού "Der Spiegel" με τίτλο «Η Ελλάδα διεκδικεί 280 δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία» αναφέρεται στον πιθανό σχεδιασμό της Ελλάδας να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα εκστρατεία διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων.

Κατά το Spiegel όσο η χώρα τελούσε υπό την οικονομική εξάρτηση της ΕΕ δεν έθετε το θέμα των αποζημιώσεων μολονότι η σχετική έκθεση είναι έτοιμη από τον Αύγουστο του 2016. Κατά το άρθρο δεν είναι τυχαίο ότι Τσίπρας και Παυλόπουλος έκαναν το ίδιο διάστημα αναφορές στο θέμα.

Η ελληνική βουλή θα επικυρώσει σε πρώτη φάση την έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι η Ελλάδα δικαιούται επανορθώσεις 269,5 δις ευρώ από τον β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο ποσό αυτό προστίθεται το κατοχικό δάνειο ύψους 10,3 δις ευρώ, βάσει υπολογισμών από τα τέλη 2014. 

Το επόμενο βήμα θα είναι η Αθήνα να διεθνοποιήσει τη θέση της στη Γερμανία, το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τον ΟΗΕ. Η Αθήνα θα ζητήσει διαπραγματεύσεις από το Βερολίνο, του οποίου η πιθανή άρνηση θα ανοίξει σύμφωνα με νομικούς κύκλους το δρόμο για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Το άρθρο υποστηρίζει ότι το θέμα θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα κατά την επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail