Βαράνε τα κανόνια το ένα μετά το άλλο στην Τουρκία - Πάνω από 3000 εταιρείες έκαναν αίτηση για προστασία από πτώχευση

Freepen.gr - Ο αριθμός των εταιρειών της Τουρκίας που υπέβαλαν αίτηση για προστασία από πτώχευση λόγω της αστάθειας της αγοράς εν μέσω της οικονομικής κρίσης της χώρας υπερέβη τις 3000, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της εφημερίδας Sözcü, Nedim Türkmen.

Η έλλειψη ταμειακών ροών στην αγορά και η αύξηση των επιτοκίων που αγγίζουν πρωτοφανή επίπεδα λόγω της υπερβολικής υποτίμησης της τουρκικής λίρας, η οποία έχει χάσει το 40% της αξίας της από την αρχή του έτους, αυξάνει το κόστος δανεισμού που οδηγεί με τη σειρά του σε αύξηση των εταιρειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις βραχυπρόθεσμες πληρωμές τους.

«Οι εταιρείες που υποβάλλουν αίτηση για προστασία από πτώχευση αντιμετωπίζονται με έκπληξη τόσο από τους ανθρώπους στον κόσμο των επιχειρήσεων όσο και από τους πελάτες στους δρόμους», γράφει ο Türkmen. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς ένα εστιατόριο που είναι μεταξύ των κορυφαίων στην Τουρκία έρχεται σε αυτό το σημείο.'

Ο Türkmen τόνισε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για προστασία πτώχευσης που έχουν υποβληθεί έχει ξεπεράσει τις 3000 ενώ ο αριθμός των εταιρειών που αναμένουν απάντηση στην αίτησή τους και την προετοιμασία για την υποβολή αίτησης είναι μεταξύ 5000-7000.

Τον περασμένο μήνα, δύο τουρκικές εταιρείες αλουμινίου, η Teknik Alüminyum και η Burak Alüminyum, και οι δύο από τους 100 πρώτους εξαγωγείς της Τουρκίας, τέθηκαν σε καθεστώς πτώχευσης, εκτός από τις δύο κορυφαίες εταιρείες παπουτσιών και αξεσουάρ της χώρας Hotiç και Yeşil Kundura.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail