Τούρκοι λομπίστες ξεπέρασαν τους Έλληνες στην Ουάσιγκτον - Πως προωθούν την τουρκικά ατζέντα σε βάρος της Ελλάδας

Freepen.gr - Οι τουρκικές οργανώσεις στην Ουάσινγκτον είναι καλύτερα οργανωμένες, πιο δυναμικές και πιο συντονισμένες από τους ελληνικές, όπως έγραψε ο σύμβουλος στρατηγικής Νικόλας Κατσίμπρας στην εφημερίδα Καθημερινή και υπογραμμίζει το ahvalnews6.com.

Η ίδρυση της επιτροπής πολιτικής δράσης της "Μακεδονίας" (Macedonia Political Action Committee  - MACPAC), μιας ένωσης συμφερόντων για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, προκάλεσε το άρθρο του Κατσίμπρα - καθώς διαπιστώθηκε ότι η επιτροπή δημιουργήθηκε και καταχωρήθηκε σε ταχυδρομική θυρίδα της Louette Ragusa, που διευθύνει το Turkish Coalition of America (TCA).

"Αυτό υποδηλώνει ότι το MACPAC δεν αποτελεί κάποια επίσημη αλλά αμελητέα προσπάθεια του πολύχρωμου πλην όμως ενεργού λόμπι της ΠΓΔΜ, αλλά συνιστά μάλλον μια πρωτοβουλία του ισχυρού τουρκικού λόμπι", έγραψε ο συντάκτης.

Η ένωση θα μπορούσε να προστεθεί στον κατάλογο των επιτροπών πολιτικής δράσης, δηλαδή των οργανώσεων που εξασφαλίζουν χρηματοδότηση για τα μέλη του συνεδρίου και προωθούν ειδικές ομάδες συμφερόντων, μέσω των οποίων η TCA "προωθεί την τουρκική ατζέντα και υπονομεύει ελληνικά εθνικά ζητήματα όπως το κυπριακό, η ποντιακή κι η αρμενική γενοκτονία", σύμφωνα με το συντάκτη.

Σε αυτήν την προσπάθεια, οι Τούρκοι λομπίστες στην TCA ξεπερνούν κατά πολύ τις προσπάθειες της ελληνικής διασποράς, με εισοδήματα που προσεγγίζουν το  $ 1 εκατομμύριο ετησίως, περιουσιακά στοιχεία αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα επαγγελματικό προσωπικό πλήρους απασχόλησης που υποστηρίζεται από ένα ενεργό σώμα εθελοντών.

"Δεν γνωρίζουμε εάν η TCA δημιούργησε τη MACPAC με δική της πρωτοβουλία για να προωθήσει την ατζέντα των Σκοπίων ή αν ήταν σε επικοινωνία με τη μητέρα Τουρκία ή το λόμπι της ΠΓΔΜ", αναφέρει ο Κατσίμπρας.

"Πιστεύω ότι υπήρξε κάποιο επίπεδο συντονισμού, αλλά το κύριο μήνυμα πίσω από αυτή την κίνηση είναι ότι οι Τούρκοι των ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της άσκησης πιέσεων στο παρασκήνιο στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα", πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail