Η Μέρκελ γεμίζει την Ελλάδα μετανάστες και τον Ερντογάν με παράδες να παίρνει όπλα να μας απειλεί - Πράσινο φως για τα επόμενα € 3 δις

Germany's Chancellor Angela Merkel (C) walks with officials as she arrives to address a press conference at The Europa building in Brussels on June 29, 2018, on the sidelines of the European Union leaders' summit, without Britain, to discuss Brexit and eurozone reforms. / AFP PHOTO / Ludovic MARIN
Freepen.gr - "Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στη δεύτερη δόση προς την Τουρκία", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στους δημοσιογράφους με το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που συνεχίστηκε στις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε μετά την ανακοίνωση πως ελπίζει ότι η πληρωμή θα γίνει στην Τουρκία χωρίς καθυστέρηση:

"Ας ελπίσουμε ότι πήραν το μάθημά τους από τα προβλήματα και τη γραφειοκρατία της πρώτης δόσης και θα προχωρήσουν πιο γρήγορα αυτή τη φορά", είπε.

Το Μάρτιο του 2016, η ΕΕ και η Τουρκία συμφώνησαν να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση μέσω του Αιγαίου Πελάγους και να βελτιώσουν τις συνθήκες για πάνω από 3 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες στην Τουρκία, που φυσικά δε θα είχαν βρεθεί ποτέ σε αυτήν την κατάσταση αν η Τουρκία δεν υποδαύλιζε τον πόλεμο στη Συρία.

Η ΕΕ είχε δεσμευθεί να διαθέσει χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες περί τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ (7.44 δισεκατομμύρια δολάρια) και υποσχέθηκε να προχωρήσει με τη δεύτερη δόση των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,72 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι τα τέλη του 2018.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι η Τουρκία έχει κάνει πολλά για τους περισσότερους από 3 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες που φιλοξένησε από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Την Πέμπτη, η Ιταλία είχε διατυπώσει αντιρρήσεις για την αποδέσμευση των πρόσθετων ενισχύσεων ύψους 3 δισ. Ευρώ ζητώντας ισχυρότερη αλληλεγγύη από τους εταίρους της στην ΕΕ όσον αφορά τη μετανάστευση.

Τελικά η Γερμανίδα καγκελάριος με τη βοήθεια του Αλέξη Τσίπρα γεμίζει την Ελλάδα με μετανάστες έναντι χαμηλού ΦΠΑ σε λίγα νησιά ενώ ταυτόχρονα ανάβει το πράσινο φως για να πάρει ο Ερντογάν τα επόμενα 3 δις ευρώ και να αγοράζει όπλα που θα πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει εναντίον μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail