Δύο ξεκάθαρα στοιχεία που δείχνουν ότι κανείς δε θα βοηθήσει την Ελλάδα απέναντι στους Τούρκους

Του Στρατή Μαζίδη

Αθήνα και Λευκωσία έχουν επιλέξει να στηρίξουν μεγάλο μέρος της πολιτικής τους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα-επεκτατικότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Όπως άλλωστε έχουμε διαπιστώσει και από τις ανακοινώσεις του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, οι Τούρκοι επιχειρούν να βυθίσουν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων δικό μας σκάφος και να πνίξουν κόσμο, αλλά εμείς απαντάμε με "συμπεριφορές που δε συνάδουν σε υποψήφιες προς ένταξη χώρες στην ΕΕ".

Αλήθεια, τι περιμένουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας; Να έρθουν και να μας σώσουν; Ποια είναι η αποτελεσματική συμβολή τους στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο; Τι έπραξαν το 1996 στην κρίση των Ιμίων; Τίποτε. Απεναντίας ο Ερντογάν εργαλειοποιεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για αυτό (πχ με τα πάμφθηνα εισιτήρια για να πάει κανείς από το Μαγκρέμπ στην Πόλη) και η Ευρώπη του δίνει χρήματα!

Αλλά ας έρθουμε στο σήμερα εστιάζοντας σε δύο μόνο δεδομένα. Ποιοι θα έρθουν να συνδράμουν τον Ελληνισμό;

Οι Γερμανοί που έχουν μείνει χωρίς υποβρύχια σε επιχειρησιακή κατάσταση; Οι δε αξιωματικοί του γερμανικού ναυτικού βλέποντας τη μια μονάδα μετά την άλλη να μην μπορεί να επιχειρεί, προειδοποιούν πως σε σύντομο διάστημα, η χώρα δε θα μπορεί να μετάσχει σε αποστολές στο εξωτερικό (Καταστροφή του Γερμανικού Ναυτικού - «Σε λίγο θα μείνουμε χωρίς πλοία» http://www.freepen.gr/2018/02/blog-post_191.html).

Ή μήπως οι Ιταλοί που παρά τα F-35, το αεροπλανοφόρο τους και γενικώς τα σύχρονα μέσα τους, επέτρεψαν ένα πανάκριβο περιουσιακό στοιχείο τους να περιβάλλεται από εχθρικό τουρκικό στολίσκο και να απειλείται με βύθιση;

Ποια Ευρώπη λοιπόν θα σπεύσει να βοηθήσει τον Ελληνισμό; Για να μην κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν φτάνοντας μέχρι το 1453 ή και εκείνο ακόμη το 1204.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail