Οι "Mehmetcik" παράτησαν τους νεκρούς στη μάχη και το έβαλαν στα πόδια να γλυτώσουν

Freepen.gr - Ο 28χρονος μαχητής της YPG, Xelil έδωσε ένα άλλο παράδειγμα από το μέτωπο της Αφρίν και την παρουσία του τουρκικού στρατού, του δεύτερου μεγαλύτερου του ΝΑΤΟ, στη μάχη στο πρακτορείο anf

Ο Xelil βρίσκεται στο μέτωπο του Rajo και έχει συμμετάσχει στις έντονες συγκρούσεις των πρώτων 10 ημερών. Ήταν η 6η ημέρα της αντίστασης κατά της εισβολής, όταν ο τουρκικός στρατός και οι συμμορίες του προσπάθησαν να εισέλθουν στο χωριό Qude και κατάφεραν να πιάσουν μια από τις θέσεις των αμυνομένων. Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που δεν μπορούσαν να πιάσουν το λόφο κοντά στο χωριό συναντήθηκαν στο λόφο. Όταν ο τουρκικός στρατός αντελήφθη τα μέλη του YPG, ξέσπασαν έντονες συγκρούσεις. Τα μέλη του YPG αποτραβήχθηκαν λίγο, ώστε να έχουν επιτυχία στη δράση που σχεδίαζαν, και στη συνέχεια προχώρησαν στην εφαρμογή ου.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν οι μαχητές του YPG που διείσδυσαν στην πρώτη ζώνη σύγκρουσης άνοιξαν πυρ. Κάποιοι άλλοι τραυματίστηκαν. Υπήρξε ένας μεγάλος πανικός μεταξύ τους. Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν τα όπλα, τα σακίδια, τα πυρομαχικά, τον εξοπλισμό, τους εκτοξευτήρες βομβών και δύο πτώματα στις λάσπες. 

Οι μαχητές του YPG απομάκρυναν τους δύο νεκρούς και τους έστειλαν στην περιοχή Rajo με ένα τρακτέρ. Ο εξοπλισμός που άφησαν πίσω οι στρατιώτες που έφυγαν, γέμισε άλλους 2 ελκυστήρες.

Ο Xelil διηγείται: "Είδα τα σώματα δύο στρατιωτών. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης ήμασταν πολύ κοντά. Μας χώριζαν λίγα μέτρα, ίσως λιγότερο. Ήταν ομίχλη και έβρεχε. Οι στρατιώτες που διέφυγαν από πανικό είχαν σταματήσει και χρησιμοποίησαν κιτ πρώτων βοηθειών σε τέσσερις θέσεις. Σε τρία μέρη υπήρχαν εξοπλισμοί στρατιωτών του ίδιου τύπου. Ένας από αυτούς ήταν διαφορετικός. Θα μπορούσε να ήταν διοικητής, επειδή υπήρχε ένας ασύρματος. Εμείς πήραμε τα εγκαταλελειμμένα όπλα και πυρομαχικά».

Ο Xelil του YPG χαμογέλασε και είπε: "Οι στρατιώτες έφεραν τόσο πολλά πράγματα. Τα άφησαν και έφυγαν. Συμπληρώσαμε 2 φορτία ελκυστήρων με τον εξοπλισμό που άφησαν. "

Μαρτυρία από το χωριό Elbiske

Όταν οι Τούρκοι στρατιώτες λεηλάτησαν σπίτια στα χωριά Elbiske και Canika, το μέλος του YPG Aso βρέθηκε στην αντίσταση κοντά στο χωριό Elbiske στο Rajo ενάντια στην προσπάθεια εισβολής. Ήταν η 10η ημέρα στην αντίσταση. Οι Τούρκοι στρατιώτες είχαν εισέλθει στο χωριό Elbiske με έναν εκσκαφέα, 3 τανκς και 3 φορτηγά DHSK και το κατέστρεψαν. Αρκετά σπίτια είχαν κατεδαφιστεί και καίγονταν. Οι εισβολείς στρατιώτες και συμμορίες είχαν λεηλατήσει τα σπίτια του χωριού. Μια ομάδα μαχητών του YPG ανέβηκαν σε ένα λόφο γύρω από το Elbiske. Οι στρατιώτες προσπαθούσαν να λεηλατήσουν και το γειτονικό χωριό Canika. Έφτασαν κοντά στο χωριό με ένα φορτωμένο όχημα DHSK και έναν μεταφορέα τύπου θωρακισμένου προσωπικού τύπου BMB. Οι μαχητές του YPG άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών και των μελών της συμμορίας. Με το πρώτο χτύπημα, οι στρατιώτες εγκατέλειψαν τα οχήματα και τα πυρομαχικά τους. Στη συνέχεια επέστρεψαν για να πάρουν τα θωρακισμένα οχήματα με μονάδες ασφαλείας. Αυτή τη φορά, οι μαχητές του YPG επιτέθηκαν με βαριά όπλα. Τα μέλη των συμμοριών και οι στρατιώτες αποσύρθηκαν στο χωριό Elbiske. Οι μαχητές του YPG και τα κορίτσια των YPJ δεν τους άφησαν μόνους τους στο Elbiske και κατέστρεψαν ένα άρμα μάχης Leopard σε κίνηση. Οι μαχητές του YPG στόχευαν τότε τους εισβολείς με ρουκέτες βρίσκοντας 8 φορές τον στόχο. Ο τουρκικός στρατός, παγιδευμένος, ξεκίνησε μια επίθεση με τανκς. Όταν η επίθεση απέτυχε, βομβάρδισαν την περιοχή με μαχητικά αεροσκάφη. Όμως κι αυτός ο βομβαρδισμός ήταν και μια αποτυχία, επειδή οι μαχητές του YPG είχαν κρυφτεί καλά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail