Καταστροφή του Γερμανικού Ναυτικού - «Σε λίγο θα μείνουμε χωρίς πλοία»

FILE PHOTO © BERND WUESTNECK / AFP
Freepen.gr - Ένας Γερμανός αξιωματικός προειδοποίησε ότι το ναυτικό της χώρας ξεμένα από πλοία ικανά να πολεμήσουν και δεν θα μπορέσει να μετάσχει σε αποστολές στο εξωτερικό. Είπε ότι αρκετές φρεγάτες και βοηθητικά πλοία είχαν ήδη παροπλισθεί λόγω της ηλικίας τους όπως μεταδίδει το Russia Today.

"Το Πολεμικό Ναυτικό ξεμένει από πλοία ικανά να επιχειρήσουν", δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ο Hans-Peter Bartels, επικεφαλής της αμυντικής επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου. Τ'ονισε ότι το πρόβλημα έχει λάβει μορφή χιονοστιβάδας με το χρόνο, επειδή τα παλαιά πλοία παροπλίστηκαν, αλλά δεν αντικαταστάθηκαν.

Ο Bartels, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), δήλωσε ότι έξι από τις δεκαπέντε φρεγάτες είχαν ήδη παροπλιστεί, προσθέτοντας ότι "καμία από τις νέες φρεγάτες τύπου 125 δεν μπορεί να ενταχθεί στο ναυτικό". Τα βοηθητικά πλοία υπέστησαν την ίδια μοίρα, δύο γερμανικά σκάφη αναπλήρωσης ναυτικού, «Βερολίνο» και «Βόννη», έχουν σταλεί για ανακατασκευή που θα διαρκέσει 1,5 χρόνο.

Υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι τρομερή λόγω της γραφειοκρατίας στις αμυντικές υπηρεσίες καθώς και της απροθυμίας των στρατιωτικών αναδόχων να προμηθεύσουν εγκαίρως τα απαραίτητα ανταλλακτικά. Σύμφωνα με τον Bartels, το Ναυτικό πρέπει να περιμένει πέντε μήνες για να λάβει αντλίες έγχυσης καυσίμου ή έξι μήνες για να παραλάβει ψύκτες λαδιού για τις φρεγάτες του.

Η έλλειψη πλοίων θα επηρεάσει τελικά τη δυνατότητα της Γερμανίας να συμμετέχει σε αποστολές στο εξωτερικό, δήλωσε. "Δε θα υπάρξουν νέες θαλάσσιες αποστολές για το ΝΑΤΟ, την ΕΕ ή τον ΟΗΕ πια", δήλωσε ο Bartels.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κακή κατάσταση του γερμανικού ναυτικού έχει έρθει στο προσκήνιο. Πέρυσι, τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το Πολεμικό Ναυτικό έμεινε στην πραγματικότητα χωρίς ολόκληρο τον υποβρύχιο στόλο του, αφού όλα υποβρύχια ή είχαν τεθεί σε συντήρηση ή χρειάζονταν επισκευές.

Το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό έχασε το τελευταίο από τα υποβρύχια του τον Οκτώβριο όταν το νεώτερο σκάφος τύπου 212Α υπέστη σοβαρές ζημιές στο πηδάλιο του αφού χτύπησε σε βράχο κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού στη νορβηγική ακτή. Ο υπόλοιπος στόλος του υποβρυχίου, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν ήδη εκτός λειτουργίας από τότε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail