Όταν σε τρολάρει ο Τζήμερος και έχει δίκιο...

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Να ξεκαθαρίσω απο την αρχή. Ο Τζήμερος δεν μου είναι καθόλου μα καθόλου συμπαθής.

Θα έλεγα οτι τα συναισθήματά μου γι αυτόν αγγίζουν τα όρια της απέχθειας, όχι αδικαιολόγητα αν θυμηθώ την άθλια κατ εμέ, ανοιχτή επιστολή προς τη Μέρκελ που αποκαλούσε "Εξοχότατη" και εγραφε μεταξυ άλλων "Εξοχότατη, αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα "να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα". Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε"

Ακόμα και όταν καλόπιστα στην αρχή όταν είχα διαβάσει στον ιστότοπο της "δημιουργίας ξανά" και που ξαναδιαβάζοντας το πάλι, για το θέμα κάθαρση, περιγράφει μια σειρά απο πράξεις και νομοθετήματα για να γίνει ουσιαστική κάθαρση και για να κλεισει με την αστειότητα.
" Εάν δεν υπάρξει ποινική τιμωρία λόγω παραγραφής, ο ηθικά ένοχος παραδίδεται στη χλεύη και στην περιφρόνηση ενός ολόκληρου λαού. Κι αυτό τιμωρία είναι."

Οι αφίσες τοίχου, για χρόνια ολόκληρα είναι μια απο τις κακοδαιμονίες και τις αθλιότητες της χώρας που έχει καταντήσει τη χώρα μας παγκόσμιο σκουπιδαριό και που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω στις εποχές με τους μεταφερόμενους οπαδούς με πούλμαν και τις τηλεοπτικές προεκλογικές συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών λίγες δεκαετίες πρίν.

Η αφισοκόλληση απαγορεύεται με τους νόμους 2946/2001 και 1491/1984, όμως η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια, ή επιλεκτικά στρέφεται εναντίον αυτών των αφισοκολλήσεων που ενοχλούν. Κάποιοι θα θυμόσαστε οτι οι "εκσυγχρονιστες" με μεταξικό νόμο του 1936 είχαν φυλακίσει μερικους αριστεριστές που είχαν γεμίσει την Αθήνα με αφίσες κατά της Ολύμπιάδας του 2004.

Για πολλούς φοιτητές όπως και μένα μας ενοχλούσε χρόνια η στοίβα απο αφίσες παρατάξεων επάνω στους τοίχους των σχολών προκαλώντας ένα άθλιο τριτοκοσμικό θέαμα που ανάλογό του δεν συναντάς σε καμμιά ευρωπαϊκή χώρα, σαν ιδιωτης το να βλέπεις την περιουσία σου να καταστρέφεται απο την αφίσα στον τοίχο του σπιτιού σου ή του γείτονά σου μαζί με τα συνθήματα τοίχου με σπρέυ.

Αν κάποιος κάνει μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο , τώρα που πολλά μαγαζιά έχουν βάλει λουκέτο θα στενοχωρηθεί βλέποντας μια άθλια εικόνα απο αφισοκολλήσεις πάσης φύσεως και συνθήματα με σπρέυ.

Το να κολλάς αφίσες και να ρυπαίνεις δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους τη στιγμή που υπάρχουν χίλια δυο άλλα μέσα να προβάλλεις τις ιδέες σου πιο αποτελεσματικά, όπως το internet, ο τύπος, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση.

Ειδικά στην περίπτωση του ΚΚΕ, το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού και η πώλησή του σε 2 offshore μια κυπριακή και μια άλλη που είχε στην κατοχή της την κυπριακή, του μυστηριώδους "Doctor Khaled Hamvi" που όλοι γνωρίζουμε ποιός κρύβεται πίσω απο αυτόν, μέσα στα χρόνια του μνημονίου, προκαλεί μεγάλη έκπληξη.

Ενός σταθμού και ενός κόμματος που αν ήθελε θα μπορούσε να είναι πυρήνας της πάλης του λαού απέναντι στα μνημόνια, αλλά όσο τον είχε δεν μπόρεσε να κάνει ενα αξιόλογο πρόγραμμα ωστε να είναι βιώσιμος, ενω οταν τον έδωσε δεν κρατησε καν κάποιες ώρες για να ενημερώνει τους πολίτες για τις θέσεις του κόμματος.

Ερχεται λοιπόν ο κος Τζήμερος και τρολάρει σκίζοντας τις παράνομες αφίσες μια πράξη που θα μπορούσε να κάνει ο κάθε πολίτης, αφού η πολιτεία δεν το πράττει και τον κατηγορούν για αυτοδικία, επειδή πέταξε ένα παράνομο κολλημένο σκουπίδι του τοίχου.

Τα παλιότερα χρόνια γινόταν θρυλικές μάχες μεταξύ αντιπάλων παρατάξεων για αφισοκόλληση πάνω στην αφισοκόλληση και ήδη κάποιοι απο τους παλαίμαχους αφισοκολλητές έχουν πάρει ανώτερες ή ανώτατες θέσεις στις παρατάξεις τους.

Οποιος αντιδράει λοιπόν στην με το έτσι θέλω και έτσι γουστάρω παράνομη αφισοκόλληση, την ώρα που η πολιτεία χρόνια τώρα κάνει τα στραβά ματια, βαφτίζεται φασίστας, υστερικό φασιστοειδές και οποια άλλη κατηγορία μπορεί να φανταστεί κάποιος.

Αυτή το "φασίστας" ειδικά είναι η καραμέλα που χρησιμοποιούν πολλοί για να στιγματίσουν πολιτικούς αντιπάλους, ενώ οι ίδιοι οταν χρησιμοποιούν φασιστικές μεθόδους δεν τρέχει τίποτα.

Ειδικά το να στιγματίζεις ανθρώπους με χαρακτηρισμούς το εφάρμοσαν πρώτοι οι Ναζι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου χώριζαν τους ανθρώπους σε κατηγορίες βάζοντάς τους στο πέτο τα λεγόμενα "badges of shame", ενώ σήμερα το χρησιμοποιούν ελλείψει επιχειρημάτων υποτίθεται "προοδευτικοί άνθρωποι"

Πρόοδος με μίσος, χειροδικίες και ξυλοφόρτωμα νομίζω δεν πάνε μαζί, αλλά ίσως αυτοί που τα εφαρμόζουν γνωρίζουν καλύτερα και αντί να χρησιμοποιούν το λόγο χρησιμοποιούν τη ράβδο.

Ο Τζήμερος ήρθε να ταράξει, να τρολάρει και τα κατάφερε γιατι είχε δίκιο και σε μένα έμεινε ενας κόμπος στο στομάχι μου και μόνο που σκέφτομαι οτι σε αυτό το άρθρο μου ουσιαστικά τον υπερασπίστηκα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail