Νεοφιλελεύθερες αριστερές ιδεοληψίες στο μισοπεθαμένο σώμα ενός λαού

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ποιος ξεκίνησε το επεισόδιο στο περιφερειακό συμβούλιο; Έδειρε ο Τζήμερος την Μπαλού του ΚΚΕ; Αν αληθεύει, η χειροδικία ενός πιο ισχυρού σωματικά σε έναν πιο αδύναμο είναι καταδικαστέα, πέρα από αυτό δεν με ενδιαφέρει. 

Το πρόβλημα των νεοφιλελεύθερων είναι από ότι φαίνεται οι αφίσες, λογικό, η ιδεοληψία τους είναι απλή, καταργήστε το κράτος και θα γεννηθεί ο παράδεισος. Είναι γνωστό πως ο ανεξέλεγκτος νεοφιλελευθερισμός δεν έφερε πουθενά την ευημερία, το ακριβώς αντίθετο, συνέβαλε στην άνοδο των άκρων. 

Το ότι οι Βαλκανικές χώρες που μας τις παρουσιάζουν σαν παράδεισο κάνουν παρέα στους δείκτες φτώχειας στη μνημονιακή Ελλάδα δείχνει την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού.

Από την άλλη η ξύλινη γλώσσα του ΚΚΕ δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες. Ακόμα και όταν λέει αλήθειες, τις λέει από την οπτική του και με ξύλινη γλώσσα και καταλήγουν να γίνονται αδιάφορες και απωθητικές στο λαό. 

Σε ένα λαό που δε βλέπει φώς, ξεκάθαρο σχέδιο και λύσεις από πουθενά και δυστυχώς ποτέ δεν έμαθε να τις απαιτεί από τους εκπροσώπους του. 

Όσο για ηθικά πλεονεκτήματα, καμιά ιδεολογία η παράταξη δεν τα έχει στην Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail