Ο Κυριάκος δεν μπορεί και το φωνάζει όσο πιο δυνατά μπορεί από τώρα

Του Στρατή Μαζίδη

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι χειρότερο. Όλα όσα ζούμε σήμερα με αυτήν την κυβέρνηση ή το γεγονός πως ενώ θα έπρεπε να πέσει με ένα "φου" δεν υπάρχει κανείς για να το κάνει.

Όσα βιώνουμε ως κοινωνία είναι πρωτοφανή. Πχ οι εισφορές του ΕΦΚΑ ενώ ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών και οδήγησαν σε λουκέτο χιλιάδων επαγγελματιών, όχι μόνο δε μειώνονται αλλά αυξάνονται κιόλας! Πού είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο "φίλος" της ιδιωτικής πρωτοβουλίας;

Ο ΕΦΚΑ από μόνος του αρκεί όχι μόνο για να πέσει ο Τσίπρας αλλά και να σφραγίζει το πολιτικό του μνήμα.

Οι συνταξιούχοι ετοιμάζονται να δουν νέες περικοπές. Το πόσες συντάξεις έχουν χάσει από το 2010 μέχρι σήμερα, ειλικρινά δεν το ξέρουμε, απωλέσαμε το λογαριασμό.

Να μη συζητήσουμε για την κατάσταση στα νησιά, τα όσα μεθοδεύονται για την Παιδεία, τη διάλυση της δημόσιας υγείας κ.ο.κ.

Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν στη χώρα να πχ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο πατέρας του Κυριάκου.

Σε όλα όσα γίνονται, ο Μητσοτάκης είναι απλά βουβός. Εγκλωβίστηκε σε ένα αίτημα πρόωρων εκλογών, που δε νομίζω πως ποτέ τις ήθελε, έχοντας ένα κόμμα το οποίο κάτι παραπάνω μετά από 15 μήνες αρχηγίας του, δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της αδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αρκεί να καταλάβουμε πως ο Τσίπρας του έχει ναρκοθετήσει την πιθανή πρωθυπουργική περίοδο με προνομοθετημένα μέτρα και ο πρώτος απλά παρακολουθεί. 

Επιπλέον ας αντιληφθούμε ότι το ρυθμό τον δίνει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ κανονικά θα έπρεπε στη θέση του να είναι ο Μητσοτάκης. Θυμηθείτε λίγο το 2014. Ποιος ήταν ο πρωταγωνιστής; Ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ή ο Αλέξης Τσίπρας;

Εν τέλει ο Μητσοτάκης θα κερδίσει τις εκλογές όταν γίνουν όχι γιατί θα έχει παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό πλάνο αλλά επειδή το μέγεθος της καταστροφής που σήμερα συντελείται, θα συμπαρασύρει τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιθανότερο όμως είναι ότι ένεκα απουσίας στελεχών, συνοχής και συγκυριών, θα αντέξει μικρό χρονικό διάστημα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail