Μια τρύπα στην έρημο ή show το χτύπημα των ΗΠΑ; Οι Σύριοι είχαν ενημερωθεί για το χτύπημα και απομάκρυναν ό,τι χρειάζονταν

Στρατής Μαζίδης

Νεώτερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Shayrat της Συρίας.

Σύμφωνα με τη Maya Gebeily, ανταποκρίτρια του AFP, η οποία επικαλείται στρατιωτικές πηγές, δημοσιεύει ότι οι Συριακές Ενοπλες Δυνάμεις είχαν ενημερωθεί μερικές ώρες νωρίτερα πως επίκειται στρατιωτική δράση των ΗΠΑ:

«Πληροφορηθήκαμε για την αμερικανική απειλή και ότι επίκειται βομβαρδισμός στη συριακή επικράτεια.

Λάβαμε προληπτικά μέτρα σε περισσότερα από ένα στρατιωτικά σημεία, ανάμεσα στα οποία και η βάση του Shayrat. Μεταφέραμε αριθμό αεροπλάνων σε άλλες περιοχές».

Πάντως αν κρίνουμε από τα βίντεο μετά το βομβαρδισμό μάλλον φαίνεται ότι η βάση δεν υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή και πως οι ζημιές είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με την εικόνα που έδιναν οι πρώτες πρωινές πληροφορίες.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να παραθέσουμε είτε ως χιούμορ είτε ως προβληματισμό είναι η παρακάτω ανάρτηση που κυκλοφορεί στο Twitter όσον αφορά τη σειρά των γεγονότων:

- Ο Τραμπ ενημερώνει τη Ρωσία
- Η Ρωσία ανοίγει τον εναέριο χώρο
- Η Ρωσία ενημερώνει τον Ασαντ
- Ο Τραμπ βομβαρδίζει
- Οι απώλειες είναι περιορισμένες
- Ο Τραμπ εμφανίζεται ως ο σκληρός 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμη στη συνέχεια για να λυθούν οι απορίες μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail