Πως έφθασε το ελικόπτερο με τον Καμμένο στα Ιμια! Πως οι Τούρκοι δεν πήραν “μυρουδιά”

Αναδημοσίευση από: militaire.gr

ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η πτήση του ελικοπτέρου Aegean Hawk του ΠΝ με το οποίο πέταξε στα Ίμια ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, έφθασε στη περιοχή χωρίς ουδείς από τη Τουρκία να πάρει …μυρουδιά! Το πλήρωμα του ελικοπτέρου έκανε μια κανονική πολεμική πτήση και τα πήγε όχι απλά περίφημα, αλλά και κάτι παραπάνω.

Η απογείωση του ελικοπτέρου έχγινε από βάση της Αττικής. Η πτήση είχε σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το ελικόπτερο πολύ δύσκολα να μπορούσε να εντοπιστεί. Πτήση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά κανονικής επιχείρησης. Λίγο μετά από τις 8.00 το πρωί το ελικόπτερο προσέγγισε την περιοχή των Ιμίων. Καμία απολύτως τουρκική παρουσία,καμία απολύτως αντίδραση.

Το Aegean Hawk του ΠΝ έφθασε στο σημείο όπου είχε πέσει το ελικόπτερο και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έριξε το στεφάνι. Αμέσως μετά μέσω του ασυρμάτου είπε δυο λόγια για την μνήμη των Καραθανάση,Βλαχάκου και Γιαλοψού.

Τότε πρέπει να “ξύπνησαν” οι Τούρκοι. Αρκετή ώρα αργότερα άρχισε το μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων.Οι υπερπτήσεις έγιναν σε αρκετά μεγάλο ύψος και αυτό δείχνει ότι κάτι ανησυχεί τους Τούρκους. Καλό είναι αυτό.

Τα Ίμια είναι έδαφος ελληνικό. Η επιχείρηση έγινε μ΄αυτό το τρόπο γιατί ήταν απολύτως βέβαιο ότι αν οι Τούρκοι εντόπιζαν το ελικόπτερο θα το παρενοχλούσαν. Ήταν επίσης μια εξαιρετική προσομποίωση για το πλήρωμα του ελικοπτέρου …για άλλες περιπτώσεις. Και βγήκαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Μέχρι στιγμής οι καταγγεγραμένες παραβιάσεις είναι 139! Το κοντέρ γράφει γρήγορα γιατί το σύμπλεγμα των νησιών είναι πολύ μεγάλο και κάθε …ελιγμός μετρά σαν παραβίαση. Να επισημανθεί ότι κανένας Τούρκος δεν επιδίωξε εμπλοκή με τους Έλληνες χειριστές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail