Το Plan B, οι ψεύτες και οι υποκριτές

Αναδημοσίευση από: kontranews.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Οι οικονομικές και οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, αναμένονται τις επόμενες μέρες, τις επόμενες βδομάδες, ραγδαίες και καταιγιστικές. Η πατρίδα κινείται σε ναρκοπέδιο και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια τέτοιων πολιτικών όπως Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Φώφη Γεννηματά, Γεώργιος Α. Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και τόσων άλλων που πέταξαν την πατρίδα στον καιάδα των μνημονίων. Ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, σε χθεσινές δηλώσεις του σε εφημερίδα της Σερβίας, δήλωσε ότι το 2016 ο κρατικός προϋπολογισμός πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, οι απαιτήσεις των πιστωτών είναι παράλογες και σύντομα θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, καθότι η Ελλάδα εκπληρώνει τους στόχους του μνημονιακού προγράμματος και είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο υπουργός Οικονομικών έρχεται να διαψεύσει τον πρωθυπουργό της χώρας. Το διεθνούς φήμης ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, χθες αποκάλυψε ότι ο κύριος Τσακαλώτος στην πρόσφατη επιστολή που απέστειλε στους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, ομολογούσε πως μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εφαρμόσει μόλις το 33% των μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμιστικών πολιτικών που αναφέρονται στο τρίτο μνημόνιο. Ταυτόχρονα ο κύριος Τσακαλώτος εκτιμά ότι το 2018 θα πρέπει να ψαλιδιστούν κρατικές δαπάνες και να επιβληθούν νέα χαράτσια στον ελληνικό λαό της τάξης των 550 εκατομμυρίων ευρώ (€).

Στον τραγέλαφο της παραπληροφόρησης των πολιτών, έρχεται να προστεθεί ο πρώην υπουργός και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή των Ελλήνων κύριος Νικόλαος Ξυδάκης, ο οποίος σε χθεσινές δηλώσεις του είπε τα εξής αξιομνημόνευτα: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν άλλες φυσικές αντοχές ενός πληθυσμού. Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια πολιτική και εθνική συζήτηση επί της ουσίας που δεν έχει γίνει τα τελευταία επτά χρόνια. Και φυσικά η συζήτηση αυτή πρέπει να ξεκινήσει από τη Βουλή». Ουσιαστικά, ο κύριος Ξυδάκης θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων, το θέμα επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. Ένα θέμα που αναμένεται να παραμείνει για πολλές μέρες στην κορυφή της τρέχουσας πολιτικοοικονομικής επικαιρότητας. Δυστυχώς, το μπάχαλο της εγχώριας πολιτικής σκηνής επιτείνεται με δηλώσεις κορυφαίων θεσμικών παραγόντων της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Σε χθεσινό της δημοσίευμα, η γερμανική Bild απέδιδε σε κύκλους προσκείμενους στον Σόιμπλε, ότι «αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να χρεοκοπήσει με ταυτόχρονη αποχώρησή της από την Ευρωζώνη και επιστροφή της στη δραχμή».

Οι ανωτέρω προπαγανδιστικές και κουτοπόνηρες δηλώσεις, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έλληνες και ξένοι πολιτικοί θολώνουν αντί να ξεκαθαρίζουν το εγχώριο οικονομικό τοπίο. Επτά χρόνια αδίστακτων και απάνθρωπων μνημονιακών πολιτικών και δυστυχώς το ψέμα και η υποκρισία των ελλήνων πολιτικών δεν έχει ηθικά όρια. Όλοι τους ψεύτες και υποκριτές. Γιατί κύριοι κυβερνώντες και δήμιοι του ελληνικού λαού, δεν μας λέτε την αλήθεια; Θα μείνουμε στο ευρώ, θα πάμε στη δραχμή; Αν επιστρέφαμε στη δραχμή, ποιο θα ήταν το Plan B, που τα κόμματα τα οποία ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, θα πρότειναν στον ελληνικό λαό; Εθνοσωτήρες της Βουλής των Ελλήνων, έχετε Plan B για επάνοδο στη δραχμή ή θα σας το φτιάξει και αυτό σαν τα μνημόνια ο Σόιμπλε με τους ξένους πιστωτές; Αν επιστρέφαμε στη δραχμή, θα μπορούσαν οι οικονομολόγοι των ανωτέρω έξι κομμάτων, να μας έλεγαν από πού η Τράπεζα της Ελλάδας θα έβρισκε ξένο συνάλλαγμα, δηλαδή ευρώ, δολάρια, γιεν, στερλίνες, κ.ά., για την εξυπηρέτηση του γιγαντιαίου εξωτερικού χρέους της χώρας των 500 και πλέον δις ευρώ; Μια Ελλάδα εντελώς αποκλεισμένη από τις διεθνείς χρηματαγορές, από πού θα εξοικονομούσε κάθε χρόνο ξένο συνάλλαγμα της τάξης των 50 δις δολαρίων, για την καταβολή των τοκοχρεολυσίων σε Γερμανούς, Αμερικανούς, Βρετανούς, Καναδούς, Ιάπωνες, Κινέζους και άλλους ξένους πιστωτές;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail