ΜΑΡΤΥΡΙΑ - Η Daesh αποκεφάλισε τον πατέρα μου και έκανε δημόσιες εκτελέσεις

Αναδημοσίευση από: dimpenews.com

O Ahmad* είναι 20 χρονος και προέρχεται από την Deir Ezzor, μια πόλη διχοτομημένη μεταξύ του συριακού κράτους και της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Κατοικούσε στις συνοικίες που είναι υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. « Η ζωή ήταν ασφυκτική λόγω της Daech. Μας επιτηρούσαν κατά τη διάρκεια των προσευχών,εγκαθίδρυσαν όλα τα είδη κανόνων για να μας ταπεινώνουν.Έκοβαν το χέρι των κλεφτών και οργάνωναν δημόσιες εκτελέσεις. Για παράδειγμα αν ένα άτομο είχε καταγγελθεί ως φιλοκυβερνητικό το εκτελούσαν με συνοπτικές διαδικασίες», διηγείται.

Πολύ γρήγορα ο τρόμος που ασκούσαν οι τζιχαντιστές έπεσε πάνω στην οικογενειά του και ο πατέρας του κατηγορήθηκε για συνένοχος και συνεργός της διοίκησης του Bachar el-Assad. « Ο πατέρας μου εργαζόταν για τη διοίκηση. Ήρθαν σπίτι μας και τον πήραν γιατί ήταν δημόσιος υπάλληλος και φιλο-Bachar-ικός. Η Daech τον φυλάκισε για 1 χρόνο.Δεν ξέραμε τίποτα γι αυτόν και έπειτα μάθαμε ότι τον αποκεφάλισαν ».

Μετά την εκτέλεση του πατέρα του ο Ahmad είναι καταζητούμενος από τους τζιχαντιστές. Αποφασίζει τότε να φύγει μόνος,χωρίς την οικογένεια του και χωρίς τη γυναίκα του που ήταν έγκυος στο α΄τους παιδί. Αρχίζει τότε ένας περίπλους πολλών ημερών για να βγει από την επαρχία της Deir Ezzor, και τα ερημικά εδάφη που ελέγχονταν από την οργάνωση της ISIS. « Έπρεπε να κρύβεται διαρκώς.Από σπίτι σε σπίτι και έπειτα μέσα στην έρημο.Τ ΄άτομα μ΄έκρυβαν για να μπορώ να διαφέυγω από τα περίπολα της Daech. όταν έφευγε η Daech ξανάπαιρνα το δρόμο…Αυτό ήταν άκρως επικίνδυνο.Όταν εντόπιζαν άτομα που ήταν στη φάση φυγής τα εκτελούσαν αμέσως Αυτό συνέβη πολλές φορές », εξηγεί.

« Περπάτησα έτσι κατά τη διάρκεια 3 ημερών μέχρι μια ζώνη ελεγχόμενη από το κράτος.Όταν μπόρεσα να τηλεφωνήσω στη γυναίκα μου ήξερα ότι είχε γεννήσει.Γέννησε την κόρη μας,κατά τη διάρκεια της φυγής μου ! και την κόρη μου ποτέ δεν την είδα παρά μόνο σε φωτογραφία », συνεχίζει. Ο Ahmad βγαίνοντας από τις ζώνες που ήλεγχε η ISIS βρέθηκε χωρίς δουλειά σε μια κατεστραμμένη και ερειπωμένη Συρία. Αποφασίζει να πάει στη Βηρυτό για βιοπορισμό και κυρίως για να κερδίζει κάποια χρήματα για να στείλει χρήματα στην οικογένεια του που παραμένει στη Deir Ezzor.« Για να οδηγήσω 5 άτομα στο Λίβανο θα μου κοστίσει 2.000.000 συριακές λίβρες περί τα 10 000 δολάρια.

Όπως λέει πρόκειται για ένα υπέρογκο ποσόαλλά δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προσπαθήσει να μαζέψει αυτά τα χρήματα.

* τόνομα του είναι τροποποιημένο..rfi 27.1.17
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail