Τρόμος στο προτεκτοράτο του Κοσόβου - Προβλέπουν ουκρανοποίηση με σέρβικο αποσχιστικό ανάρτικο στο βόρειο τμήμα

Freepen.gr - Η Σερβία στέλνει όπλα και στρατιωτικούς στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο με στόχο τη διαίρεση της χώρας, όπως ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, σε συνέντευξη στην Deutsche Welle.

«Γνωρίζουμε ότι η Σερβία έχει ένα σχέδιο για τη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου και ότι το Βελιγράδι εξοπλίζει τους Σέρβους στο βορρά» αναφέρει ο Θάτσι προσθέτοντας πως διαθέτει αποδείξεις ότι η Σερβία στέλνει όπλα στο σερβικό θύλακα, καθώς επίσης κόσμο, ανάμεσα στον οποίο και στρατιωτικοί.

Ίσως ο Θάτσι ξεχνά τις προβοκάτσιες που έλαβαν χώρα στην περιοχή στα τέλη του 20ου αιώνα χάρη σε αυτόν και τους ομοεθνείς του ώστε να αποσχιστεί το Κόσοβο.

Ο Θάτσι πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι βοηθούν ενεργά τη Σερβία με την προετοιμασία παραστρατιωτικών μονάδων.

Χασίμ Θάτσι

«Η Σερβία ακολουθεί το ύφος και τις μεθόδους της Ρωσίας στην Ουκρανία. Υπάρχουν Ρώσοι εκεί που συνεργάζονται στενά με το Βελιγράδι. Δε φορούν στολές, αλλά είναι καλά οπλισμένοι και λαμβάνουν οδηγίες απευθείας από το Βελιγράδι» ισχυρίζεται ο Θάτσι που διαβλέπει πως το μικρό προτεκτοράτο θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο.

Πρόσθεσε ότι έχει ήδη εκφράσει τις ανησυχίες του για τις Βρυξέλλες, αλλά η ΕΕ παραμένει σιωπηλή για την ώρα.

Ο Θάτσι αναφέρθηκε επίσης και στο περιστατικό με το τρένο που ήταν χρωματισμένο στα χρώματα της Σερβίας και μετέφερε το σύνθημα"Το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβία". Ο Θάτσι χαρακτήρισε το περιστατικό ως προβοκάτσια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένοπλη σύγκρουση εάν η αμαξοστοιχία ταξίδευε λίγο περισσότερο. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσαν να βρίσκονται στρατιωτικό προσωπικό και τα όπλα πάνω στο τρένο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail