Όργιο σπατάλης από τον Πρωθυπουργό για να κάνει το...φωτομοντέλο!

Φωτο: Reuters
του Γιώργου Αδαλή

Η "Διαύγεια", ο Ελβετός φωτογράφος του Πρωθυπουργού, και η ελπίδα που δεν ήρθε ποτέ σε όσους τουρτουρίζουν!

Εχτές βρέθηκα σε ένα σπίτι όπου οι άνθρωποι δεν είχαν καθόλου μα καθόλου θέρμανση!

Στεναχωρήθηκα! Kαι στεναχωρήθηκα πολύ! Ολη την ώρα, σκεφτόμουν ότι οι άνθρωποι αυτοί, είχαν την ατυχία να μην είναι φωτογράφοι από την Ελβετία! Ποιος είναι αυτός τώρα θα μου πείτε! Είναι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος! Είναι ο προσωπικός φωτογράφος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που σίγουρα δεν υποφέρει τούτες τις μέρες από το κρύο! Ενας Ελβετός που ήρθε έφηβος στην Ελλάδα και χωρίς αυτόν φαίνεται ότι δεν μπορεί να ζήσει ο Πρωθυπουργός και εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων! Ειδικά αυτών που τούτες τις μέρες τουρτουρίζουν από το κρύο και κυκλοφορούν σκεπασμένοι με μια κουβέρτα μες το σπίτι τους!

Δεν λέω, κοιτώντας τη δουλειά του φωτογράφου στο διαδίκτυο και στην προσωπική του σελίδα πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι καλός στη δουλειά του. Τόσο καλός που οι φήμες λένε ότι τον παρακάλεσε ο Πρωθυπουργός για να δεχθεί!

Φυσικά, όλοι οι Συριζέοι που είχαν ενοχληθεί το 2004 όταν ένας Ισπανός επιλέχτηκε για να κάνει το στέγαστρο του σταδίου των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Καλατράβα, δεν ενοχλήθηκαν καθόλου που ο Ελληνας πρωθυπουργός διάλεξε έναν Ελβετό ως προσωπικό του φωτογράφο!

"Μα καλά, δεν υπήρχε ένας Ελληνας με αντίστοιχες δεξιότητες", αναρωτήθηκε ένας συνεργάτης μου! Δικαίως θα μου πείτε. Και δικιά μου είναι η απορία.

Ειδικά, όταν τον φωτογράφο του Πρωθυπουργού, τον πληρώνουμε εμείς κι όχι ο Αλέξης, τότε πραγματικά η επιλογή του Πρωθυπουργού "μπάζει" λίγο.

Μπαίνοντας μάλιστα στο "Διαύγεια" ανακάλυψα ότι δεν έγινε κανένας διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου της φωτογραφικής κάλυψης του Πρωθυπουργού. Έγινε απευθείας ανάθεση. Αυτό φυσικά μπορεί να είναι νόμιμο αλλά είναι τουλάχιστον προκλητικό!

Ειδικά όταν στο "Διαύγεια" βάζεις το όνομα του φωτογράφου, βγάζει ένα σωρό σελίδες αποτελέσματα! Σελίδες με τιμολόγια που αφορούν σε πληρωμές από τον Δημόσιο κορβανά, εργασίες φωτογράφησης.

Σε μία περίπτωση, υπάρχει ένα τιμολόγιο, 19.980 ευρώ! Δηλαδή είκοσι ευρώ κάτω από το όριο που προβλέπει ο νόμος για τις απευθείας αναθέσεις. Υπάρχει ακόμα ένα γύρω στις 14.000 ευρώ κι ένα σωρό άλλα μικρής αξίας που αφορούν σε οδοιπορικά!

Και το ξανατονίζω. Μπορεί η διαδικασία που ακολούθησε ο Πρωθυπουργός να είναι καθόλα νόμιμη, εντούτοις είναι άκρως προκλητική.

Διότι εκτός του ότι αγνοεί ένα σωρό Ελληνες επαγγελματίες φωτογράφους, κάνει ακριβώς αυτά που κατηγορούσε όταν ήταν αντιπολίτευση. Κάνει απευθείας ανάθεση και όχι διαγωνισμό. Κι ενώ θα μπορούσε να πετύχει μια σαφώς καλύτερη τιμή, αναγκάζεται κι έχει γεμίσει το "Διαύγεια" με δεκάδες αποφάσεις για τιμολόγια με οδοιπορικά που αφορούν στις μετακινήσεις του φωτογράφου σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Κι αν ο κ.Τσίπρας ήταν η ... Ναόμι Κάμπελ και τα πλήρωνε από την τσέπη του ουδόλως θα μας πείραξε που έχει μισθώσει έναν φωτογράφο και τον ακολουθεί παντού λες και είναι η σκιά του. Αλλά ο Πρωθυπουργός της πτωχευμένης χώρας μας, δεν είναι φωτομοντέλο να χρειάζεται παντού τον φωτογράφο του. Και φυσικά, αυτές τις πρακτικές των "απευθείας αναθέσεων", τις κατηγορούσε με δριμύτητα όταν ήταν στην Αντιπολίτευση. Και τώρα τις συνεχίζει ακριβώς όπως οι προκάτοχοί του. Χωρίς καμία τσιγκουνιά ξοδεύει χιλιάδες ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού λαού, προκειμένου να βρίσκει ο φωτογράφος μια καλή πόζα του, για να γεμίζουν μετά τα ΜΜΕ και τα social media. Σε πείσμα μάλιστα όλων αυτών που τουρτουρίζουν αυτές τις μέρες...

Kι όλο αυτό ο κ.Τσίπρας, το είχε ως πρώτη προτεραιότητα, αφού η απόφασή του για το φωτογράφο λήφθηκε μερικές μέρες μετά την πρώτη του εκλογή. Τέτοια κάψα για φωτογράφηση δεν είχε ούτε ο Μπερλουσκόνι...

Και μπορεί ο φωτογράφος δικαίως να πρόσθεσε μια σπουδαία παράγραφο στο Βιογραφικό του, εν τούτοις ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ.Τσίπρας, αυτο-εξευτελίστηκε για μια ακόμη φορά. Κάνει ακριβώς ότι έκαμαν και οι προκάτοχοί του. Τα ίδια και χειρότερα το κατά τα άλλα "περιστέρι" της Αριστεράς, της Προόδου και της Τσιριμόνιας βεβαίως-βεβαίως!

Και δικαιώνει όλους αυτούς που μιλάνε για μια ξαναζεσταμένη σούπα του παλαιού ΠΑΣΟΚ που κοροϊδεύει ασύστολα τους πολίτες ότι δήθεν ήρθε η Ελπίδα.

Αλήθεια κύριε Τσίπρα, κάνατε ποτέ τη διαίρεση ολάκερου του ποσού που ξοδέψατε ως φωτομοντέλο, να δείτε πόσες οικογένειες θα μπορούσαν να είχαν αγοράσει μια σόμπα;

Αλλά τι ρωτάω τώρα... Ευτυχώς δεν ζει πλέον ο Κάστρο γιατί είμαι σίγουρος ότι θα έκραζε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ... "Hasta la Mnimonia Siempre"!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail